Η επιδημιολογική εικόνα ιδίως στην Αττική, αλλά όχι μόνο, παραμένει βεβαρημένη και το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση. Τα συνολικά δεδομένα θα εξεταστούν αύριο από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που θα καταθέσει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε πως στόχος είναι, όπως τόνισε χθες κι ο πρωθυπουργός στο CNN, «να δούμε έξυπνα πώς από τη μία θα επιτρέψουμε περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική στρατηγική μας για την ανάσχεση της πανδημίας».

Εξηγώντας το τι έρχεται η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μιλάμε για ανοίγματα, δεν είναι η ενδεδειγμένη λέξη και ορολογία. Η επιτροπή θα εξετάσει εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων – τα οποία θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης – χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ανοίγει ο καιρός, οι εξωτερικοί χώροι είναι πιο ασφαλείς και πρέπει να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις σε σπίτια».

Έρχονται μαζικά τεστ

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μια νέα στρατηγική για τα τεστ για κορονοϊό σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, ενώ ερωτηθείσα για το εάν θα υιοθετηθούν τα selftesting για κορονοϊό ή θα γίνεται testing στα φαρμακεία επανέλαβε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα στρατηγική για τα τεστ με νέα εργαλεία που θα έχουμε στα χέρια μας».

Επίθεση στον Τσίπρα

Επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Θέλω να πιστεύω ότι ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει διαβάσει καλά την πρόταση που έβαλε χθες σε διαβούλευση η Κομισιόν, η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί εντός του επόμενου τριμήνου και η οποία θα τονώσει όχι μόνο τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και συνολικά θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Είναι μία επιτυχία για τη χώρα και μία ενίσχυση του brand και την εικόνας της χώρας που καλό θα ήταν να αναγνωρίσει και η αντιπολίτευση» είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δημήτρη Κουφοντίνα υπογράμμισε «ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έσπευσε να υιοθετήσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τα αιτήματα του και να ζητήσει από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη. Είναι τεράστιο θράσος από την πλευρά του να κατηγορεί την κυβέρνηση για αυτό, την ώρα που στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, το ξέρουμε όλοι, βρίσκονταν στις διαδηλώσεις εκείνες υπέρ του Κουφοντίνα μαζί με τα πανό “γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” και συνεχίζουν να διαδηλώνουν μαζί με μπαχαλάκηδες και άλλες ομάδες».

Για ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε «Όπως γνωρίζετε εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες και το επιτρέψουν θα υπάρξει μία συνάντηση του κ. Δένδια με τον Τούρκο ομόλογο του στις 14 Απριλίου. Σας θυμίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει πάντα διαμηνύσει ότι θέλουμε ανοιχτούς διαύλους με τη γειτονική χώρα και δε θα πρέπει να αποτελούν είδηση επαφές των δύο χωρών και σε ανώτατο επίπεδο. Ας γίνει πρώτα η συνάντηση που προανέφερα και εδώ είμαστε να το δούμε».

Τέλος σε ερώτηση για την επάρκεια των ΜΕΘ είπε «κανένας συμπολίτης μας δεν μένει χωρίς ιατρική περίθαλψη και κανένας δεν θα μείνει. Όπως είπα όλη η χώρα είναι μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια και όλο το ΕΣΥ μαζί με τον ιδιωτικό τομέα είναι ένα ενιαίο σύστημα υγείας».