Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου να ψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών να προβαίνουν σε άμβλωση. Μάλιστα, η κίνηση αυτή προκάλεσε το «άδειασμα» του ευρωβουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, αυτό συνέβη λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε ψηφίσει κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ο οποίος τόνισε στη συνέχεια πως «εκ παραδρομής καταψήφισα το κείμενο για τα δικαιώματά τους».

Μετά από όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε από την πλευρά του, μέσω σχετικής ανακοίνωσης: «Ο κ. Κυμπουρόπουλος ψήφισε κατά των αμβλώσεων και μετά την κατακραυγή η ΝΔ αναγκάστηκε να τον αδειάσει. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ζαγοράκης είχε ψηφίσει κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μετά την κατακραυγή πήγε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αυτά που συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερο η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του Βίσεγκραντ, όπου κυβερνούν κυβερνήσεις της ακραίας Δεξιάς».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.