«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας, με εκατοντάδες επιθέσεις κι αντί να συζητήσουμε αυτό, ακούω προτάσεις για να μην κάνουμε νομοθετήσεις για να μη στεναχωρηθούν ορισμένοι» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε, από τα γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη προκύπτει σαφώς ότι «υπάρχει ταύτιση συγκεκριμένων οπαδών με ομάδες αντιεξουσιαστών. Η πρόσκληση στη συγκεκριμένη περιοχή έγινε με ταυτότητα: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη πρόταση του καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλου, να υπάρξει ένα πολιτικό μορατόριουμ για να μην περνάνε νομοσχέδια που προκαλούν αντιδράσεις και συγκεντρώσεις, ο υπουργός επεσήμανε πως είναι δύσκολα και δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ επιστήμης και πολίτικου επιχειρήματος, κατηγορώντας παράλληλα την Αριστερά ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις. Μάλιστα συνέκρινε την απαγόρευση του δικαιώματος στο συναθροίζεστε με αυτό του δικαιώματος στην εργασία, το οποίο έχει επίσης στερηθεί σε πολλούς ανθρώπους.

Ωστόσο παραδέχθηκε παράλληλα ότι υπάρχουν «μεμονωμένα φαινόμενα» αστυνομική βίας, υπογραμμίζοντας, όμως ότι «δεν μπορούμε να τα βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με τη μόνιμη βία της Αριστεράς» και να γίνεται συζήτηση για αυτά, αντί «για τις 300 επιθέσεις αναρχικών σε αστυνομικών».

Κατά τον ίδιο, «τα όργανα της Πολιτείας όταν σφάλλουν οδηγούνται σε έλεγχο», χαρακτηρίζοντας θεμιτή τη συζήτηση για αυστηροποίηση των ελέγχων.

Τέλος, ερωτηθείς για τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι όλες οι μετρήσεις κατατάσσουν την Ελλάδα ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες χώρες για τη διαχείριση του κορονοϊού. «Η κυβέρνηση ακολουθεί συστηματικά όσα λέει η Επιτροπή των Ειδικών. Προτεραιότητα της Επιτροπής και της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία, όμως η κυβέρνηση συνεκτιμά κι άλλους παράγοντες, όπως η οικονομία και η ελευθερία» όπως είπε.