Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός, τόνισε πως η Ελλάδα πηγαίνει προς το καλύτερο και εξέφρασε την ελπίδα ότι το φθινόπωρο θα είναι το «σημείο καμπής» που θα φανεί αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης.

Από τη Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Ημαθία, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Ορφανός δήλωσε:

«Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός τιμούν την Κοίμηση της Θεοτόκου γιατί με το στήριγμα της είναι το αποκούμπι στις δύσκολες στιγμές. Η χώρα μας περνά δύσκολες ώρες, πάει προς το καλύτερο και ελπίζουμε πως το φθινόπωρο είναι το σημείο καμπής που θα φανεί αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης».

Παράλληλα ο υπουργός επέκρινε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως είναι αυτοί που χαίρονται όταν κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως η Παναγία Σουμελά αποτελεί «σημείο αναφοράς» για τους Ελληνες ποντιακής καταγωγής και σημείωσε:

«Οι Πόντιοι Έλληνες έκαναν μια τεράστια διαδρομή από την καταστροφή, ζωντάνεψαν, προχώρησαν, έφτιαξαν πολλά, μας έδωσαν το παράδειγμα. ‘Αρα μέσα από την θυσία και τον αγώνα, η Ελλάδα θα πετύχει να βρει και πάλι τον κεντρικό της ρόλο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αμφίπολη Σερρών, ο κ. Ορφανός απάντησε: «Η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι η Μακεδονία που εμείς ζούμε. Ολοι όσοι έχουν στα όνειρα τους διεκδικήσεις, θα πρέπει να τις ξεχάσουν». Είπε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την περιοχή των ανασκαφών.