«Χθες στη Νέα Σμύρνη αναγκάστηκαν οι πολίτες να υπερασπιστούν τη γειτονιά τους μετά τα επεισόδια της Κυριακής, τις σκηνές βίας και τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού. Κάποιες δεκάδες παραβατικά στοιχεία έδρασαν προβοκατόρικα και έφτασαν στον απόλυτα καταδικαστέο άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού στον οποίο και εύχομαι περαστικά. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία να δρουν αστυνομικοί ως χούλιγκαν, διότι στη συνέχεια μετά τον ξυλοδαρμό, έγιναν και πολλά άλλα με ρεβανσιστική συμπεριφορά αστυνομικών που έδερναν αδιάκριτα όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Επιπροσθέτως το ερώτημα είναι αν προέβη η αστυνομία σε συλλήψεις όσων έδρασαν με αυτή τη δολοφονική διάθεση. Επικεντρώθηκε σε αυτό το έργο της ή αναλώθηκε σε διαφορετικού είδους δράση τελικώς;» δήλωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τον τρόπο που κινήθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η τέως υπουργός τόνισε πως «η αντίδρασή μας χτες ήταν άμεση και σαφής. Καταδικάσαμε απόλυτα τα συμβάντα. Έχουμε συγκεκριμένη πορεία και ιστορία ως χώρος. Δεν θα αποδεικνύουμε συνεχώς ότι δεν είμαστε ελέφαντες επειδή η Νέα Δημοκρατία παίζει αυτό το χυδαίο πολιτικό παιχνίδι πυροδότησης εντάσεων και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να εξαφανίσει την Αριστερά από τη χώρα, όπως έχουν διατυπώσει επανειλημμένως υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ».

Πρόσθεσε δε πως «δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να κινδυνεύουν κάθε φορά που θα βγουν έξω να γίνουν θύματα ξυλοδαρμού. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν φάκελοι πολιτικών φρονημάτων τους από το Μαξίμου όπως είδαμε όλοι μας να συμβαίνει. Δεν μπορεί να πετύχει η στρατηγική της έντασης για να καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να εξαφανίσει την πολιτική ατζέντα και τα αδιέξοδά του», ενώ στράφηκε και κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη που μετείχε στη συζήτηση λέγοντας πως «έχει ήδη απαγγείλει κατηγορίες και έχει ήδη καταδικάσει όλους τους συμμετέχοντες στη χθεσινή συγκέντρωση. Αν αυτό λέγεται προσπάθεια κατευνασμού και συνεννόησης, τα έχουν μπερδέψει εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θα καλούσα τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί και να δηλώσει εάν τον εκφράζουν αυτά που λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: