Τη Βουλή θα απασχολήσει το θέμα της αστυνομικής βίας.

Όπως έγινε πριν λίγο γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει την Παρασκευή στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα,για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν», με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Με την ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας ζητά την απόσυρση από τον έλεγχο αποστασιοποίησης των αστυνομικών με βαρύ οπλισμό, ενώ ρωτά τον κ. Μητσοτάκη για ποιον λόγο έπαυσε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη ξεπερνούν κάθε όριο. Δυστυχώς όμως δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συστηματικό φαινόμενο» σημειώνει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.