Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και το έργο του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης είχαν 70 ομογενείς δάσκαλοι ελληνικής γλώσσας από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Αρμενία, το Καζακστάν και τη Γεωργία.

Οι ομογενείς που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την συμμετοχή τους στο πιλοτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης δασκάλων ελληνικής γλώσσας από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του ΥΜΑΘ από την προϊσταμένη της διεύθυνσης Ευρώπης, τμήμα χωρών Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και λοιπών χωρών της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών Εύα Παπαδάτου.

«Οι ομογενείς λειτουργούν ως γέφυρα με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και μεταλαμπαδεύουν το πνεύμα του ελληνισμού στους κατοίκους των χωρών όπου διαμένουν», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των ομογενών δασκάλων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.