Εναντίον του πρωθυπουργού στράφηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου, μετά τις αποκαλύψεις υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου.

Όπως είπε ο πολιτικός αρχηγός, «με αναγκάζετε κύριε Μητσοτάκη να ζητήσω δημοσίως συγγνώμη για κάτι που είπα λίγο μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Είχα πει τότε ότι ο πρωθυπουργός μου δίνει την εικόνα ενός να ανθρώπου που θέλει να δείξει πολιτικό πολιτισμό. Όσο περνούσε ο καιρός όμως, με διαψεύδατε όλο και περισσότερο. Αντιλαμβάνομαι ότι περάσατε μια δύσκολη εβδομάδα με όσα γίνονται. Ποιανού ιδέα όμως ήταν να επιχειρήσετε να αλλάξετε το εις βάρος σας κλίμα, θέτοντας τη σημερινή συζήτηση;».

Και συνέχισε: «Εάν σας ενδιέφερε πράγματι η ποιότητα της Δημοκρατίας δεν θα είχατε κάνει συνήθεια την παραπλάνηση του Κοινοβουλίου. Δεν θα είχαμε μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα στη βάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Μας κάνατε νωρίτερα μια διάλεξη για την ποιότητα της Δημοκρατίας. Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είστε».

Ακολούθως ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι στην ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου χρωστάμε το σπάσιμο του φράγματος της σιωπής, προσθέτοντας ότι «ο βιασμός δεν έχει καμία σχέση με το σεξ. Είναι πράξη και μιας απόπειρα επέκτασης της πατριαρχικής εξουσίας. Πρέπει να παταχθεί η πατριαρχία».