«Η κυβέρνηση, αγνοώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και υπονομεύοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εμμένει δογματικά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές» επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

«Οι ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο συμφέρον των μεγάλων πολυκαταστημάτων και αλυσίδων, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί το συγκεκριμένο μέτρο. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία σήμερα, αντιδρώντας στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ότι «μένει αμετακίνητος στη θέση του για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας μόνο τις 7 παραγωγικές Κυριακές του χρόνου», όπως αυτές καθορίστηκαν με νόμο του 2013. Διευκρινίζει όμως «προς αποφυγή σύγχυσης» ότι η Κυριακή 20 Ιουλίου είναι μία από τις επτά παραγωγικές Κυριακές και επομένως τα καταστήματα της Αθήνας θα είναι ανοιχτά.