Επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος χαρακτήρισε «τυχαίο γεγονός» τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε πως «η μικροψυχία του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν είναι τυχαίο γεγονός» καθώς, όπως είπε, ακόμα και τη σύλληψη ενός τρομοκράτη επιχειρούν να την απαξιώσουν». Ο γραμματέας της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτη και προκλητική αυτήν τη θέση και κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια ακόμα και με τη σύλληψη ενός τρομοκράτη. «Για μένα είναι δυνατόν. Αυτό το κόμμα έχει αποδείξει ότι επιθυμεί μόνο αποτυχίες της χώρας σε όλους τους τομείς. Εμείς, δυστυχώς γι’ αυτούς, τους διαψεύδουμε καθημερινά, είτε είναι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, είτε είναι στην οικονομία, είτε είναι στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας» υπογράμμισε.

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και την κατάλληλη στιγμή θα προτείνει κάποιο πρόσωπο, το οποίο θα ενώνει όσο το δυνατόν τους περισσότερους Έλληνες, θα είναι υπερβατικό, υπερκομματικό και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Εμείς δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα και στον εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσουμε το έργο μας. Μιλάμε για ονομαστική ψηφοφορία και το κάθε κόμμα και ο κάθε βουλευτής προσωπικά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό. Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς» επισήμανε.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο γραμματέας της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της μέχρι το τέλος και τις χαρακτήρισε επικίνδυνες.