Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ενημέρωσαν με αναρτήσεις τους στο Τwitter, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος του CDU.

Οι δυο άνδρες -σύμφωνα με την ανάρτηση του γερμανού πολιτικού- συζήτησαν θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της πανδημίας, τις σχέσεις με την Τουρκία και την κατάσταση στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον καλό μου φίλο @ArminLaschet , κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ για την εκλογή του ως νέου προέδρου του CDU. Ανυπομονώ για μια πολύ παραγωγική σχέση» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του CDU ανέφερε ότι «αυτή τη φορά δεν ήταν μια προσωπική συνάντηση στην Αθήνα, αλλά μια εξαιρετική ανταλλαγή απόψεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό @kmitsotakis σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, τις σχέσεις με την Τουρκία, την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου και τη στενότερη συνεργασία στον τομέα αυτό».