«Λέμε ΝΑΙ στο γήπεδο, στον χώρο που ήταν το προηγούμενο, με συντελεστή δόμησης και διαστάσεις που να δένουν αρμονικά με τον προσφυγικό συνοικισμό και με συγκοινωνιακές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που να διασφαλίζουν ότι η πόλη θα εξακολουθήσει να λειτουργεί, όταν γίνονται αγώνες», δηλώνει ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Βασιλόπουλος διαχωρίζει τους οπαδούς της ΑΕΚ από τους φασίστες και τους μπράβους, εγκαλεί την ΕΛ.ΑΣ. για τη στάση της και ζητεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το Ρυθμιστικό.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «αναμφίβολα συντελείται ένα πείραμα που ξεπερνά τα στενά όρια της Νέας Φιλαδέλφειας. Στόχος είναι να εκβιαστεί μια ολόκληρη πόλη και να παραδοθεί στον έλεγχο επιχειρηματικών συμφερόντων, με το καρότο της «ανάπτυξης» και της μείωσης της ανεργίας και το μαστίγιο της βίας και των απειλών. Παρόμοια στοιχεία έχουμε δει στον Πειραιά και τον Βόλο».

«Όλα αυτά αποτυπώνουν μια τάση του ίδιου του πολιτικού συστήματος, αλλά και μια νέα σχέση οπαδών-επιχειρηματιών-πολιτικών. Ταυτόχρονα, είναι και μία «άσκηση κυβερνησιμότητας»: δείχνει το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς από τα επιχειρηματικά συμφέροντα την επόμενη κιόλας μέρα της εκλογής της», συνεχίζει ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας.