«Δε λιγουρευόμαστε καρέκλες. Δεν θα κάνουμε συνεργασίες κάτω από το τραπέζι», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο επικεφαλής με το «Ποτάμι» τόνισε ότι το σημαντικό είναι να κυβερνηθεί ο τόπος. «Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι πάει καλά με μείωση των εξαγωγών;», διερωτήθηκε προσθέτοντας ότι «η χώρα δεν πάει καλά οικονομικά. Η χώρα θα πάει καλά όταν οι εξαγωγές αρχίσουν να αυξάνονται».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση ώστε αυτή η Βουλή να εκλέξει κάποιο πρόσωπο. «Να βρούμε μία εθνική πρόταση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει να βγάλουμε κάποιον από τα κομματικά ντουλάπια; Υπάρχουν προσωπικότητες που ενώνουν την Ελλάδα και τιμούν την Ελλάδα», είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε και για το 6,5%, ποσοστό που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό για να αλλάξει η χώρα αλλά ένα μεγάλο για ένα νέο κόμμα.

«Ποτέ δεν ήταν μόνο ο Σταύρος. Η χώρα δεν θα αλλάξει μόνο με τον Σταύρο. Θα αλλάξει αν υπάρχουν μεγάλες παρέες για να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε και στα θέμα που ψηφίστηκαν στο Συνέδριο όπως για παράδειγμα αυτό της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και την αποποινικοποίηση της κάνναβης. Μίλησε και για τη χορήγηση κουπονιών και τροφίμων για να καταργηθούν τα συσσίτια. Πρότεινε να μειωθούν οι βουλευτές και αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υπόθεσης του χρέους. «Ζητάμε από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει κοινή επιτροπή για τη διαχείριση του χρέους. Εμείς θα συμμετέχουμε σε αυτήν», είπε για να καταλήξει ότι το σημαντικό είναι να υπάρχουν λύσεις για το μέλλον της χώρας μας.