Βενιζέλος: Η χώρα βγήκε αλώβητη από τις εκλογές

Τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:35
30/06/2014
Βενιζέλος: Η χώρα βγήκε αλώβητη από τις εκλογές
3
loading

Η χώρα δεν πάει σε εκλογές, βγήκε «όρθια» και «αλώβητη» από τις εκλογές, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν δεν προκύψει αυτοδυναμία κατά τις επόμενες εθνικές εκλογές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, για τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, όλα τα κόμματα του εθνικού συνταγματικού τόξου είναι να αγωνιστούμε ώστε να ολοκληρωθεί η έξοδος από την κρίση, να επιβεβαιωθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο μετά το «κούρεμα» και ιδίως την αναδιάρθρωση του 2012, εφόσον γίνουν οι παραμετρικές αλλαγές που, λίγο ή πολύ, θεωρούνται αυτονόητες, και τις έχει παρουσιάσει κατ' επανάληψη ο ίδιος ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, αναφερόμενος στις λήξεις και τα επιτόκια ομολόγων ή στην παράταση συνολικά της αποπληρωμής, υποστήριξε περαιτέρω ο κ. Βενιζέλος.

Κατά τον αντιπρόεδρο, εφόσον κανείς μετρήσει το χρέος σωστά, δηλαδή υπό όρους καθαρής παρούσης αξίας, το ελληνικό χρέος είναι μικρότερο και πιο βιώσιμο πολλών βασικών ευρωπαϊκών χωρών, αν και, πρόσθεσε «δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τους κανόνες της Eurostat, που εκείνη πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος και το χρέος κάθε κράτους- μέλους».

Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία. Ο λαός θέλει συνεργασίες. Άλλαξε το πολιτικό σύστημα, άλλαξε η κοινωνία, άλλαξε η συγκυρία... Περάσαμε στον "συνεργατικό" κοινοβουλευτισμό, άρα θα υπάρχουν συνεργασίες».

Ο αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε το 2012 υπέρ της συνεργασίας όλων των δυνάμεων που «πιστεύουν στην Ευρώπη και είναι υπεύθυνες» αλλά «η πρότασή μας απερρίφθη από τον ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτεται συνεχώς. Εμείς έχουμε καθαρό λόγο και καθαρή θέση», τόνισε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar liza

    Για ποιο συνταγματικό τόξο μιλάς ; πως γίνεται ένα συνταγματικό τόξο να ψηφίζει αντισυνταγματικούς νόμους;

  2. avatar Rania

    Και έτσι αλώβητη θα συνεχίσει την πορεία της!!

  3. avatar zelihovo

    Η Χώρα δεν πάει σε εκλογές είπε ο παρασκήνιακός κυβερνήτης της Χώρας .\"Αποφασίζωμεν και διατασωμεν \".E.Βενιζέλος .Κατά τα αλλά έχουμε Δημοκρατία .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει