Στις δύσκολες αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες, αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός στη διαδικτυακή συζήτησή του με τους νέους, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αποφάσεις αυτές οδήγησαν σε αλλαγές που έχουν στόχο να βελτιώσουν τη ζωή των ίδιων των νέων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τους νέους να μην παραιτηθούν από τις δυσκολίες και υποστήριξε ότι η κρίση είναι η μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα για να αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια τα διαχρονικά της προβλήματα.

«Χρεοκοπία της χώρας θα ήταν χρεοκοπία των δικών σας ονείρων», ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς τους νέους ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ως παράδειγμα των αλλαγών που έκανε η κυβέρνηση το ασφαλιστικό σύστημα, που το χαρακτήρισε βιώσιμο για τις επόμενες γενιές.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε, επίσης, στις αλλαγές που θα ακολουθήσουν στην παιδεία, αναγνωρίζοντας ότι είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, αφού επιθυμεί να χτίσει και να επενδύσει για το μέλλον στο εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ έκανε την αυτοκριτική του για το opengov, καθώς παραδέχθηκε ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στη στελέχωση κρατικών θέσεων.

Υπεραμύνθηκε, ωστόσο, της επιλογής του, λέγοντας πως για πρώτη φορά μέσω αυτής της διαδικασίας υπήρξαν αντικειμενικές αξιολογήσεις του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει το δημόσιο τομέα.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε, τέλος, εκτενώς για τα προβλήματα των νέων και τις ανησυχίες τους όσον αφορά την αγορά εργασίας, την καθημερινότητά τους κτλ., ενώ στο τέλος δεσμεύτηκε ότι σύντομα η πρωτοβουλία αυτή θα επαναληφθεί και θα είναι στη διάθεση των νέων και πάλι για ένα νέο γύρο διαλόγου.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις των χρηστών των social media από τις απαντήσεις του πρωθυπουργού δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις…