Δημοτικό σχολείο στη Μεταμόρφωση επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, συνομιλώντας με εκπαιδευτικούς και παιδιά την πρώτη ημέρα της επιστροφής τους στις σχολικές αίθουσες. 

Η κα Κεραμέως εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους και για την προσαρμοστικότητά τους σε νέα μέτρα, όπως τα δωρεάν τεστ για τους εκπαιδευτικούς, την κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, και τόνισε: «Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια και ατομική υγεία αλλά και την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Είμαστε πλάι στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς για να διασφαλίσουμε την υγεία και την εκπαίδευση, δεν  υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Τα παιδιά είχαν τη χαρά στο πρόσωπό τους, βρήκαν τον φυσικό τους χώρο» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής των μαθητών στα θρανία, η υπουργός υπενθύμισε πως την Παρασκευή άρχισε η τηλεκπαίδευση και συμπλήρωσε: «Πάμε βήμα βήμα με προσεκτικά βήματα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας».