Συνεχίζονται οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καθώς στην Κουμουνδούρου αναμένεται να ανοίξει σήμερα μια… «Ομπρέλα».

Έτσι ονομάζεται η άτυπη ομάδα που έχει προκύψει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη σύμπλευση των επονομαζόμενων «53+» που έχουν ως επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με την άτυπη ομάδα των Νίκου Βούτση, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη και Δημήτρη Βίτσα. Επί εβδομάδες υπήρχαν έντονες ζυμώσεις στο παρασκήνιο, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με τη σύνταξη ενός κειμένου – μανιφέστο συνολικά 24 σελίδων που θα παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και θα αφορά το μέλλον του κόμματος.

Επί της ουσίας θα πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της «Ομπρέλας» που μέσω αυτής της πλατφόρμας θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις στο ζήτημα που ταλανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τις εκλογές του Ιουλίου 2019 μέχρι και σήμερα και αφορά τη συμπόρευση με στελέχη και κόμματα του δημοκρατικού τόξου και την κατεύθυνση που θα έχει η διεύρυνση, την οποία άλλωστε επιδιώκει και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Στο κείμενο που θα κατατεθεί σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, προφανώς και θα γίνεται λόγος για την ανάγκη συμμαχιών προκειμένου να συγκροτηθεί στο μέλλον μια «προοδευτική κυβέρνηση», επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να δοθεί βάρος στις προγραμματικές συγκλίσεις.