Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Υπενθυμίζεται ότι, για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας του στην Ολομέλεια, καθώς «υπέρ» ψήφισαν 184 βουλευτές και «κατά» 109 βουλευτές.

Η εξέλιξη αυτή αφορά σε υβριστικές αναρτήσεις που είχε κάνει στα social media εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου, Γιάννη Κουρτάκη.

Αφορμή της έντασης αποτέλεσε ο τρόπος με τον οποίο σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπούγας. «Κ. Πολάκη, συνεχίστε έτσι. Μην σταματάτε. Συνεχίστε να αντιπολίτευεστε τη ΝΔ, με τον τρόπο που εσείς το κάνατε σήμερα και το κάνετε συνεχώς. Και επειδή ο κ. Πολάκης φροντίζει κάθε φορά να εκτοξεύει και μια απειλή, όλα αυτά παραπέμπουν στο γνωστό “θα ξαναρθούμε και θα τρέμει η γη”», είπε.

«Είναι ντροπή να τα λέτε αυτά», φώναζαν από τα έδρανά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς είναι ντροπή να το σκέφτεστε και να το υπονοείτε», επέμεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να ακούγονται απειλές από ένα κόμμα ότι «η άλλη φορά θα είναι αλλιώς», ή ότι «ο αετός θα εκδικηθεί».

«Να το πάρει πίσω!», φώναζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ μίλησα για μια άστοχη έκφραση ενός συναδέλφου. Δεν είπα τίποτα. Είπα ότι συνειρμικά, μπορεί να παραπέμπει εκεί… Αυτό είπα και μόνο. Όταν βρίζετε συνέχεια, όταν απειλείτε, δεν μπορεί να μένουμε απαθείς!», είπε ο κ. Μπούγας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Στον κοινοβουλευτικό διάλογο δεν προκαλώ.

Δεν εννοώ ούτε άφησα υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπα πως όταν κανείς χρησιμοποιεί στον κοινοβουλευτικό διάλογο τέτοιες εκφράσεις, μπορεί να γίνονται και αυτοί οι συνειρμοί. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχει αυτός που τις χρησιμοποιεί και όχι αυτός που λέει ότι μπορεί να γίνουν οι συνειρμοί. Αυτό εννοούσα, νομίζω ότι έγινε αντιληπτό. Εκτός και αν θέλετε, που αυτό φαίνεται, να παρερμηνεύσετε τα λεγόμενα μου».

Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού. «Ο κ. Μπούγας προσπάθησε, με χυδαίο τρόπο, να διαστρέψει τη μαντινάδα που είπα και να το εντάξει σε μια λογική ότι είμαι φορέας ναζιστικής λογικής. Θα αποσύρει τελείως αυτό που είπε από τα πρακτικά, διαφορετικά θα με αναγκάσει να βάλω σε ανοιχτή ακρόαση, αυτόν που έχετε αντιπρόεδρο στο κόμμα σας και ο οποίος τραγουδάει σε γλέντι του κόμματος που ανήκε παλαιότερα “θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη”!

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Σε αυτόν να τα λέτε αυτά! Η οικογένεια μου έχει πληρώσει από τους ναζί. Τον παππού μου τον σκότωσαν αυτοί. Δεν θα μου μιλάτε εσείς που έχετε δώσει καταφύγιο σε ό,τι υπόλειμμα γερμανοτσολιά, υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, στο κόμμα σας. Πάρτε πίσω αυτό που είπατε τώρα!», είπε.

«Δεν εννοούσα για ναζιστική νοοτροπία, ούτε για τον κ. Πολάκη, ούτε βέβαια για κοινοβουλευτικό κόμμα. Δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση. Εκείνο το οποίο είπα, είναι ότι με αυτές τις εκφράσεις, και μάλιστα το είπα καλοπροαίρετα για να προστατεύσω τους συναδέλφους, με τέτοιες αναφορές βγαίνει ότι απειλείτε», είπε ο κ. Μπούγας και τόνισε ότι ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στους βουλευτές της ΝΔ και όταν «κανείς χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις στο λόγο του, είναι επικίνδυνο και για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, προκαλούνται τέτοιοι συνειρμοί».

«Δεν θα τολμούσα ποτέ να πω ότι διέπεται ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, πλην του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, από ναζιστική νοοτροπία», είπε ο κ. Μπούγας και πρόσθεσε ότι τέτοιες απειλές είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία, διότι παραπέμπουν σε τέτοιου είδους συνειρμούς.