Στο ευχαριστήριο μήνυμά του για τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, απευθύνεται «στις Ελληνίδες και τους Έλληνες Πολίτες που με την ψήφο τους, έδειξαν έμπρακτα, πως ζητούν ισχυρές, διεκδικητικές φωνές εκπροσώπησης».

«Η εμπιστοσύνη του κόσμου αποτελεί μέγιστη τιμή και ευθύνη για εμάς» αναφέρει το μήνυμα του κ. Χατζημαρκάκη, που συνεχίζει:

«Κλείνοντας τον κύκλο των ευρωεκλογών, θέλω να εκφράσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλων των υποψηφίων μας, τις θερμές μας ευχαριστίες.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την τιμή και αναλαμβάνουμε στο ακέραιο την ευθύνη μας έναντι της ελληνικής κοινωνίας. θέλω να διαβεβαιώσω όλους και όλες πως δεν σταματάμε. Τώρα ξεκινάμε.

Η προσωπική πολιτική επιλογή να πολιτευτώ στην Ελλάδα υπήρξε μια συνειδητή πράξη, την οποία δεν συνέδεσα ποτέ με τη βουλευτική καρέκλα, αλλά με την πεποίθησή πως πρέπει να υπηρετούμε αρχές και αξίες που θα βοηθήσουν στην αναγέννηση της χώρα μας. Αυτό αποφασίσαμε πως θα πράξουμε και ως Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, αποτιμώντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το γεγονός πως δεν εκλέξαμε ευρωβουλευτή δεν μας πτοεί. Δεν είμαστε εξαρτημένοι από την εξουσία.

Πιστεύουμε πως η Δημοκρατία πρέπει να λειτουργεί και να έχει τη δυνατότητα ο λαός να δίνει την εξουσία για περιορισμένο χρόνο. Αυτή είναι και η βασική αρχή στο μεγάλο στόχο να καταπολεμηθεί το πελατειακό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό.

Στόχος μας δεν είναι να είμαστε ένα μικρό κόμμα που θα καταγράφει μειοψηφική παρουσία, θα λειτουργεί φοβικά και με εσωστρέφεια για την πολιτική επιβίωση των στελεχών του και τον παραγοντισμό.

Θέλουμε να εκφράσουμε ξεκάθαρα τις ανάγκες της κοινωνίας. Να συνδιαμορφώσουμε και να καταθέσουμε πρόταση για την προώθηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, την παραγωγική αναγέννηση της χώρας, την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στοχεύουμε σ’ ένα κράτος δικαίου, αποτελεσματικό, σύγχρονο, ευέλικτο που στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές του ομάδες, χαρακτηρίζεται από την αρχή της αλληλεγγύης, αποκαθιστά τον διαρρηγμένο κοινωνικό ιστό και παράλληλα προσφέρει ευκαιρίες ζωής και δημιουργίας, χωρίς αποκλεισμούς, ενισχύοντας το αίσθημα αξιοπρέπειας και περηφάνιας των Ελλήνων πολιτών.

Για να γίνει πράξη η στόχευση αυτή, απαιτείται μια νέα πολιτική σύγκλιση που θα τροφοδοτήσει την ελπίδα και την αισιοδοξία του λαού, θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του για μια νέα πορεία.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ανασυγκρότησης του ευρύτερου κεντρώου χώρου, από την κεντροαριστερά μέχρι την κεντροδεξιά, χωρίς αποκλεισμούς. Με στόχο να βρουν, επιτέλους, χώρο έκφρασης οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, ο κόσμος της εργασίας που δεν συμμετέχει στο πελατειακό σύστημα, οι νέοι και οι άφθαρτες δυνάμεις της κοινωνίας που μένουν στο περιθώριο.

Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και η τόλμη που απαιτεί η κοινωνία πρέπει να εκφραστεί άμεσα».