Εθνικές εκλογές στο άμεσο μέλλον ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέβη σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, και συνομίλησε με τον κ. Παπούλια αναφέρθηκε στα χθεσινά αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη η χώρα στο άμεσο μέλλον να πάει στις κάλπες.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά «να μην διανοηθεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων και ούτε σε νέα μέτρα λιτότητας. Μάλιστα, τόνισε ακόμη πως σε περίπτωση που γίνονταν χθες εθνικές εκλογές θα είχαν χάσει πανηγυρικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Είχα την ευκαιρία να εκθέσω τις εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών, ένα αποτέλεσμα για νέο πολιτικό τοπίο. Έχουμε μία ιστορική πολιτική ανατροπή», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

«Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές, τα δύο κόμματα θα είχαν 94 βουλευτές», σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και πρόσθεσε: «Αυτό συνιστά μία πολύ μεγάλη δυσαρμονία στη Βουλή. Όταν καταγράφεται μία έντονη δυσαρμονία, κανείς δε νομιμοποιείται να προχωρά σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τον ελληνικό λαό για τα επόμενα χρόνια και ούτε μπορεί να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας: «Κατέθεσα την άποψή μας ότι πρέπει με ομαλό τρόπο να υπάρξει προσφυγή σε εθνικές εκλογές».

«Χθες βράδυ», είπε ο κ. Τσίπρας, «άκουσα τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Καλό είναι να ξέρεις και να κερδίζεις και να χάνεις. Ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε σαν να κέρδισε εκείνος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε: «Να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδιά του και να μην διανοηθεί να εφαρμόσει περικοπές σε μισθούς και νέα μέτρα λιτότητας. Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό της Τράπεζας της Ελλάδας δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα. Δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις με τα ποσοστά που κατέγραψε χθες», κατέληξε.