Η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι δεν βλέπει κάποιο επερχόμενο νομοσχέδιο που θα μπορούσε να προκαλέσει εμπλοκή στην κυβερνητική πλειοψηφία. «Δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο εμπόδιο που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνείται να συμμετάσχει έστω και ως παρατηρητής στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για το χρέος. «Πιστεύουν πως η διαπραγμάτευση γίνεται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο όπου μπορείς να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι και να το παίξεις τσαμπουκάς», σχολίασε. Και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διέπραξε «συνταγματική εκτροπή» με την απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον όρο «δυσαρμονία» προκειμένου να ζητήσει πρόωρες κάλπες, τονίζοντας ότι η σχετική συνταγματική διάταξη έχει αποσυρθεί «εδώ και 28 χρόνια».

«Ή έχει άγνοια ή το ήξερε και το έκανε εσκεμμένα, και αυτό είναι απόπειρα εκτροπής», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνείται να συμμετάσχει έστω και ως παρατηρητής στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Κεδίκογλου παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση «πήρε» το «σαφές μήνυμα» της κάλπης, δηλαδή πως «η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της μετά από δύο χρόνια οδυνηρών αλλά αναγκαίων αποφάσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με το νέο προϋπολογισμό, στα τέλη του έτους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.