«Βεβαίως χάσαμε τις ευρωεκλογές και δεν είναι και ντροπή αυτό, προς θεού, να πούμε ότι δεν κερδίσαμε κάτι. Αυτό που νομίζω ότι έχει αξία είναι τι συνέπειες έχει η ψήφος αυτή της ελληνικής κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τη μεταφράσει με έναν τρόπο που είναι ευθέως αντιπραγματικός και παράλογος. Ότι με τη διαφορά των τριών μονάδων που έχει πρέπει να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική, να αλλάξουν οι επιλογές και μέχρι να γίνουν εκλογές να τεθεί η κυβέρνηση της χώρας υπό επιτροπεία… Δεν είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά…» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί και να συμμετάσχει σε διάλογο λέγοντας ότι «πρέπει γενικότερα να κάνουμε μια συζήτηση και στη συζήτηση αυτή να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μας κατηγορεί για προδότες και μερκελιστές ή οτιδήποτε άλλο, αλλά πρέπει να επιβιώσει η πατρίδα και έτσι πρέπει να συζητήσει μαζί μας. Έχει ένα θεματάκι. Είναι ένα λαϊκιστικό κίνημα, που λέει τα πάντα στους πάντες, ό,τι θέλουν ν’ ακούσουν. Και βρήκα εξαιρετικά άκομψο και με στενοχώρησε αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί περνάμε δύσκολους καιρούς και δεν έχει έννοια να οξύνουμε, αλλά όταν μιλάς για έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, δεν μπορείς να λες «να μη διανοηθεί» μ’ αυτό το διατακτικό ύφος. Δεν είναι ωραίο και μια τέτοια συμπεριφορά δεν προάγει τα συμφέροντα της κοινωνίας, την οποία όλοι υποτίθεται ότι υπηρετούμε».

Ερωτηθείς αν διευκολύνει το εκλογικό αποτέλεσμα την κυβέρνηση στη διαχείριση του χρέους και τις διαπραγματεύσεις είπε πως «της δίνει ένα επιχείρημα, αυτό είναι σίγουρο. Είμαι μειοψηφία σ’ αυτό, αλλά πιστεύω ότι διευκολύνει και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιος θα τολμήσει από τα μικρά κόμματα να ρίξει την κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή; Εκ του θεσμικού ρόλου του ΠτΔ, όλα τα κόμματα έχουν προφανή λόγο να συμπράξουν στην εκλογή ΠτΔ. Όσο ευρύτερη η πλειοψηφία, τόσο καλύτερα για το κράτος και την πατρίδα».

Αναφορικά για τη Χρυσή Αυγή και τους αστυνομικούς που εμφανίζονται να τη στήριξαν στις ευρωεκλογές ο υπουργός απάντησε: «Στα εκλογικά τμήματα του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η Χρυσή Αυγή κατέγραψε σχεδόν το πανελλήνιο ποσοστό της, 10%. Είναι μεγάλο ποσοστό. Στα ΜΑΤ που είναι ο πιο σκληρός πυρήνας της Αστυνομίας, όμως, δεν κατέγραψε πάνω από 5%. Υπάρχουν, βέβαια, δυο-τρία εκλογικά τμήματα, αλλά δεν είναι μόνο αστυνομικών, όπως πιστεύει ο κόσμος. Ψήφισαν και ετεροδημότες και πολίτες και δεν υπάρχει η δυνατότητα, παρ’ ότι το προσπαθήσαμε, να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Και ήταν και στρατιωτικοί σ’ αυτά τα τμήματα, αλλά δεν λέχθηκε αυτό. Δεν είναι σωστή αυτή η συζήτηση λοιπόν. Γίνεται βέβαια από την ευαισθησία της κοινωνίας, αλλά δεν είναι δυνατό να δίνει τη δυνατότητα να φαίνεται ότι χαρίζουμε ένα μεγάλο και κρίσιμο κομμάτι της κοινωνίας που είναι η Αστυνομία στη ΧΑ. Σε κάποια εκλογικά τμήματα, χωρίς να μπορούμε να το ταυτοποιήσουμε, μπορεί να παρατηρήθηκαν κάποιες διαφορές δύο ή τριών μονάδων. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στη ΧΑ να επιχαίρει».

Καταλήγοντας, τόνισε πως χρειάζεται αλλαγή στην οικονομική πολιτική και ιδίως στη φορολογία.