Ο Θωμάς Μπέγκας θα είναι ο νέος δήμαρχος Ιωαννιτών, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στο 40% των εκλογικών τμημάτων, τα οποία του δίνουν ποσοστό που αγγίζει το 57%. Ο συνδυασμός του κ. Μπέγκα, που αποτελεί συνέχεια της παρούσας δημοτικής παράταξης, είναι πολυσυλλεκτικός με βασικό κορμό το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
Στις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο κ. Μπέγκας, δεσμεύτηκε ότι η πόλη των Ιωαννίνων θα κάνει βήματα μπροστά, με τη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Ειδικότερα τόνισε:
«Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε η Δημοτική αρχή όλων των Γιαννιωτών, που επιθυμεί την συνεργασία με όλες τι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο για ανανέωση συνεργασία και συμμετοχή των πολιτών».
Επιπλέον,ευχαρίστησε όσους τίμησαν την παράταξή του με την ψήφο τους, εξέφρασε δε το σεβασμό του και σε όσους έκαναν άλλη επιλογή.

Ο αντίπαλος του κ. Μπέγκα, ο Νίκος Γκόντας ο οποίος παλαιότερα είχε διατελέσει επί 2 τετραετίες δήμαρχος Ιωαννιτών,του ευχήθηκε τηλεφωνικά καλή θητεία.

Εξ άλλου, στην Πρέβεζα, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 49,% των εκλογικών τμημάτων, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο σημερινός δήμαρχος που είχε υποστηριχτεί στις προηγούμενες εκλογές από το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μπαίλης, ανέρχεται στο 55,7%.

Ο ανεξάρτητος Δημήτρης Παππάς, που ήταν ο αντίπαλός του, μένει πίσω στο 44,2%.

Στην ‘Αρτα, σύμφωνα με το αποτέλεσμα στο 52% των εκλογικών τμημάτων, προηγείται με ποσοστό 54% ο Χρήστος Τσιρογιαννής, που υποστηρίχτηκε από την ΝΔ. Ο αντίπαλος του, επικεφαλής ανεξαρτήτου ψηφοδελτίου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός, συγκεντρώνει ποσοστό 45,14%.

Ο Γιάννης Λώλος, που υποστηρίχτηκε από την ΝΔ είναι ο νέος δήμαρχος στην Ηγουμενίτσα. Με καταμετρημένες τις ψήφους στο περίπου 37% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Λώλος συγκεντρώνει το 56,7% των ψήφων έναντι του 46,63% του ανεξάρτητου Θωμά Παππά.

Ο Γιάννης Λώλος είχε διατελέσει δήμαρχος στον Καποδιστριακό δήμο Μαργαριτίου.

Φωτογραφία: epiruspost.gr