Ο αποκλεισμός του επί τέσσερις θητείες δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, από το δεύτερο γύρο των εκλογών, χαρακτήρισε την εκλογική «μάχη» της πρώτης Κυριακής στο δήμο Λαρισαίων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό συγκέντρωσε η απερχόμενη αντιπεριφερειάρχης Λάρισας και υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου, η οποία πέρασε πρώτη στον δεύτερο γύρο, ακολουθούμενη από τον Αποστόλη Καλογιάννη, ο οποίος πέρασε δεύτερος. Οι δυο τους, θα «μονομαχήσουν» την επόμενη Κυριακή, από την οποία και θα αναδειχθεί ο επόμενος δήμαρχος.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 99,54% των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Λάρισας τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής: Ρένα Καραλαριώτου-«Νέα Αρχή» 23,27%, Αποστόλης Καλογιάννης-«Συμπαράταξη Λαρισαίων» 22,65%, Κώστας Τζανακούλης- «Λάρισα Πόλη του Αύριο» 19,20%, Έκτορας Νασιώκας-«Ανθρώπινη Πόλη» 11,96%, Ντίνος Διαμάντος-«Νέα Λάρισα» 11,29%, Γιώργος Λαμπρούλης- «Λαϊκή Συσπείρωση» 10,20%, Γιώργος Μπαρτζώκης-«Ταυτότητα Πόλις» 1,43%.

Τα αποτελέσματα στο Βόλο

Και στον Δήμο Βόλου, ο νυν δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, ύστερα από μόλις μία θητεία στον Δήμο, αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο, καθώς τερμάτισε τρίτος.

«Μονομάχοι» της δεύτερης Κυριακής αναδείχθηκαν ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, οι οποίοι θα αναμετρηθούν για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Βόλου.

Συγκεκριμένα, με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, τα ποσοστά των υποψηφίων δημάρχων διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

Αχιλλέας Μπέος- «Νέα Εποχή» 38,29%, Μαργαρίτης Πατσιαντάς- «Δρόμοι Συνεργασίας» 24,82%, Πάνος Σκοτινιώτης- «Επιλογή ευθύνης πάμε μπροστά» 15,27%, Μιχάλης Μιτζικός- «Δύναμη Βόλου» 13,25%, Απόστολος Νάνος- «Λαϊκή Συσπείρωση» 8,37%.