Μετά την χθεσινή επίσκεψη του Παύλου Πολάκη στο εργοτάξιο του Ελληνικού όπου διαπίστωσε, όπως τόνισε, ότι τα έργα δεν προχωρούν παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.), «λόγω της επίμονης άρνησης των αρμόδιων Υπουργών να απαντήσουν σχετικά με την κατεδάφιση 5 εκ των 900 αυθαίρετων κτισμάτων που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου στο Ελληνικό» όπως αναφέρουν 53 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπογράφουν το σχετικό κείμενο, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, «η Α.Κ.Ε. δεν απαντήθηκε ούτε την πρώτη φορά που την καταθέσαμε, στις 14.7.2020, ούτε τη δεύτερη φορά που κατατέθηκε, στις 27.08.2020, και κανένα από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη και σήμερα στην υποχρέωσή του να προσκομίσει τα έγγραφα που ζητήθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποδειχθεί εάν οι «επικοινωνιακής χρήσης» κατεδαφίσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο Ελληνικό έγιναν τελικά σύννομα, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών».

Και συνεχίζουν: «Μετά από τις φωτογραφίες και τα πλάνα του κυρίου Μητσοτάκη στο εργοτάξιο που ”στήθηκε” εικονικά στο Ελληνικό, χωρίς φυσικά να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στη Lamda Development και χωρίς το ελληνικό δημόσιο να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, προέκυψε και άλλο ένα σοβαρό έλλειμμα, ενδεικτικό της προχειρότητας της κυβέρνησης της ΝΔ. Η συνεχιζόμενη άρνηση των συναρμόδιων Υπουργείων να απαντήσουν στην Α.Κ.Ε. των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει νέα ερωτήματα σε σχέση με το εάν η κυβέρνηση αδιαφορεί συνειδητά και επιλέγει να απαξιώνει το θεσμό του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το δημοκρατικό έλεγχο και τη λογοδοσία, ή εάν έχει κάτι να κρύψει όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για το επικοινωνιακό φιάσκο στο Ελληνικό».