«Είναι ευχάριστο να βλέπουν αρκετοί ότι είναι καλύτερα να πάμε στον Πειραιά με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο» είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

«Δε με απασχολεί αν δημιουργείται πρόβλημα εντός της ΝΔ» είπε απαντώντας σε ερώτηση για την έμμεση στήριξη στελεχών της ΝΔ στο συνδυασμό του. Πρόσθεσε ότι στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του στον ΟΛΠ, παραβρέθηκαν στελέχη τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, δεν πιστεύει σε μια κομματική τοπική αυτοδιοίκηση, σημείωσε πως υπάρχουν και άλλα πετυχημένα μοντέλα και διευκρίνισε πως δεν απαρνείται τα κόμματα.

Ο κ. Μώραλης, επιτέθηκε στο συνυποψήφιό του, Βασίλη Μιχαλολιάκο, λέγοντας πως «έχει γεννηθεί και μεγαλώσει» μέσα στο κόμμα της ΝΔ και πως «το να παραδώσεις την πολιτική σου ταυτότητα δε σε αποχαρακτηρίζει».

«Πολιτική ταυτότητα έχω κι εγώ, δε θα απαρνηθώ τα κόμματα, είναι πυλώνας δημοκρατία αλλά στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ξεπερνάμε τέτοιες δυσκολίες να μπορούμε να ενώνουμε. Ο κ. Μιχαλολιάκος δε μπορεί να το κάνει αυτό», σημείωσε ο κ. Μώραλης.