Μόλις 6,5 ναυτικά μίλια από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης έχει συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή μια πληθώρα αεροναυτικών δυνάμεων τόσο από την τουρκική όσο και από την ελληνική πλευρά που παρακολουθεί επί 24ώρου βάσεως τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis.

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές του newsbeast από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μαζί του βρίσκονται δύο βοηθητικά σκάφη, το «Ataman» και το «Cengiz Han» καθώς επίσης και έξι τουρκικές φρεγάτες.

Παράλληλα στην περιοχή πετάνε δικινητήρια ελικοφόρα αεροσκάφη CN-235 που με τα σόναρ τους προσπαθούν να βρουν πού ακριβώς κινούνται τα τουλάχιστον 2 ελληνικά υποβρύχια τύπου «Παπανικολής» που σαρώνουν τον βυθό, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να τα εντοπίσουν. Άλλωστε αυτό είναι και το ασύγκριτο πλεονέκτημα αυτών των υποβρυχίων που διαθέτει η χώρα μας, ότι εντοπίζονται πάρα πολύ δύσκολα από τον εχθρό.

Την ίδια ώρα στον εναέριο χώρο πετούν και τα ελικόπτερα Σιρόσκι (S-70), τα οποία απονηώνονται από το επίστεγο των τουρκικών φρεγατών με στόχο να κατοπτεύσουν από χαμηλό ύψος την περιοχή και να εντοπίσουν επίσης με τα όργανά τους τα δικά μας υποβρύχια, χωρίς όμως να έχουν αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά το Γενικό Επιτελείο έχει στείλει στην περιοχή του Καστελόριζου εκτός από τα «αόρατα» υποβρύχια, και τις φρεγάτες «Σαλαμίς» και «Κουντουριώτης»  που εποπτεύουν τα πάντα, ενώ επιχειρησιακά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι έτοιμο για τα πάντα αφού μια σειρά από άλλα «βαριά» πλοία του στόλου μας έχουν απλωθεί σε θέσεις – κλειδιά του αρχιπελάγους.

Επίσης πλήρη εικόνα των όσων συμβαίνουν υπάρχει και από τα ιπτάμενα ραντάρ μας (EMB – 145H AEW&C) της 380ης Μοίρας Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ όσα μαχητικά μας κάνουν περάσματα από το νοτιοανατολικό Αιγαίο είναι πλέον πλήρως φορτωμένα με όλα τα όπλα τους δια παν ενδεχόμενο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.