Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επένδυση της Microsoft

«Ναι» σε διάλογο υπό όρους με την Τουρκία - «Όχι» σε νέα μέτρα για τον κορονοϊό λέει η κυβέρνηση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:51
05/10/2020
Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επένδυση της Microsoft
10
loading

Για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, ύψους ενός δισ. ευρώ, τα ελληνοτουρκικά, τον κορονοϊό, το προσχέδιο του προϋπολογισμού αλλά και το μητρώο για τις ΜΚΟ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε  στις 14 + 3 στρατηγικές επενδύσεις που προωθεί η κυβέρνηση, οι οποίες όπως επισήμανε «αποτελούν ένα υποσύνολο 43 επενδυτικών σχεδίων συνολικής αξίας 13,4 δισ. ευρώ και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση παρά τις εξωγενείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει συνεχίζει αταλάντευτη και με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις».

Η Ελλάδα προσελκύει μεγάλες επενδύσεις

Επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως είναι η επένδυση της Microsoft η οποία προβλέπει  τη δημιουργία του πρώτου συμπλέγματος datacenter στη χώρα μας (data center region).

Αναλύοντας την επένδυση ο κ, Πέτσας εξήγησε ότι  «αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, «μέσα σε μόλις 9 μήνες και παρά τα σύννεφα της πανδημίας, φτάσαμε εδώ: Στη γέννηση μιας σημαντικής καινοτόμας επένδυσης με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία, αλλά και μεγάλη κοινωνική ανταπόδοση».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η επένδυση της Microsoft «θα βελτιώσει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα για την πατρίδα μας ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων», υποστηρίζοντας παράλληλα πως αυτή η επένδυση «έχει ποιοτικά διαφορετικό χαρακτήρα» καθώς συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. «Ενισχύει την παραγωγικότητά της.

Και στον βαθμό που αναμένεται να οδηγήσει σε χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα εκπαιδεύσει περίπου 100 χιλιάδες εργαζόμενους στις νέες τεχνολογίες τα επόμενα χρόνια, δίνει σήμα αναστροφής του brain drain».

Δεν εξετάζουμε κανένα πρόσθετο μέτρο – Ματαιώνονται οι παρελάσεις

«Δεν εξετάζουμε κανένα πρόσθετο μέτρο», τονίζει η κυβέρνηση, με το βλέμμα στραμμένο στο μέτωπο της πανδημίας, εν αναμονή του αποτυπώματος που θα αφήσουν οι παρεμβάσεις, οι οποίες ήρθαν στο προσκήνιο πριν από δύο εβδομάδες.

«Η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μία εικόνα σταθεροποίησης και όχι επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων, όπως υπήρχε η ανησυχία. Θετικό στοιχείο είναι ότι ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε ελεγχόμενο επίπεδο και πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναμένουμε να ακούσουμε από τους ειδικούς ποια είναι η προβολή τους για τις επόμενες ημέρες…

Εάν συνεχίσουμε έτσι δε χρειάζεται κάποια νέα λήψη μέτρων για αυτό και έχει σημασία να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Κυρίως, σε επαγγελματικούς χώρους, σε χώρους κοινωνικής φροντίδας», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ωστόσο  την ακύρωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου. Η απόφαση της κυβέρνησης – όπως είπε- πάρθηκε με στόχο την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού.

«Αποκλιμάκωση, με συνέπεια και συνέχεια, ή κυρώσεις»

«Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ για την ενδεχόμενη συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου γνωστοποίησε ότι η ελληνική πλευρά είναι προετοιμασμένη και έτοιμη σε ανώτερο επίπεδο, ωστόσο αυτή δεν έχει ακόμα «κλειδώσει».

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Άγκυρα, ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού, υπογράμμισε ότι εστάλη ένα σαφέστατο μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας προς την γείτονα.

Σε κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας εμπλέκονται τέσσερις ΜΚΟ

«Η περίοδος που θεωρούσαν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι έχει τελειώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία, το Λιμενικό και η ΕΥΠ έχουν εντολή από τον Πρωθυπουργό να φυλάττουν αποτελεσματικά τα σύνορά μας που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Απέδειξαν πολλές φορές έως τώρα την ικανότητα, την αξιοσύνη, την αποτελεσματικότητά τους. Και αυτό θα συνεχίσουν απέναντι σε κάθε παρανομία, σε κάθε επιβουλή».

Με αυτό το ηχηρό μήνυμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Λιμενικό Σώμα, οδηγήθηκαν στον εντοπισμό τεσσάρων ΜΚΟ, με ευρωπαϊκή ταυτότητα, 33 μελών τους και δύο ακόμη αλλοδαπών που, σε αντίθεση με τους διακηρυγμένους στόχους τους, μεθόδευσαν παράνομη διακίνηση μεταναστών από τα έντεκα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, γνωστοποιούσαν τις θέσεις των σκαφών του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού μας που βρίσκονταν στην περιοχή και εμπλέκονται - κατ’ επέκταση - σε κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας.

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης για επένδυση της Microsoft: Μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα

Πέτσας για Τουρκία: Έτοιμοι για τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου, δεν έχει ακόμα «κλειδώσει»

Πέτσας: Δεν υπάρχει σκέψη για απαγόρευση κυκλοφορίας

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Λογοκρισία

  Hello! Οργίασες χθές. Τα μη φιλοκυβερνητικά σχόλια κόβονταν.

 2. avatar Χαχαχα χάχα βγάλτε πόνο

  Συριζοτρολλ που μας καταστρέψατε διαλέξτε, ξυδακι ή ξυλάκι πάντως με εσάς επενδύσεις ούτε 1.000 000 δεν έχει ίσα ίσα που την κοπαναγαν και ολας.

 3. avatar TreloKokori

  100 άτομα προσλήψει 100.000 ανεργία σιγά τα αυγά

 4. avatar Λουκάς Κουφοντινας

  ΣΩΘΗΚΑΜΕ......ΖΗΤΩ.....φορους θα πληρώσουν.....?.....

 5. avatar Τα σχόλια τα οποία κατακρίνουν την κυβέρνηση βγαίνουν στη δεύτερη

  σελίδα για κάποιο λόγο, χωρίς να βρίζουν.

 6. avatar Πρέπει ντε και καλά η κυβέρνηση να δώσει εκατομμύρια στον Bill Gates…

  Αφού διαφήμιζαν όλο το καλοκαίρι τα εμβόλια του Gates και βλέπουν ότι ακόμη αργούν γιατί παρουσιάστηκαν επιπλοκές σε ασθενείς στις δοκιμές τώρα ανακάλυψαν ότι χρειάζεται να δώσουμε εκατομμύρια στη microsoft....

 7. avatar dfdgfdhjh

  Τρίχες κατσαρές, δεν μπορούν να προσφέρουν απλές υπηρεσίες στο δημόσιο, κάτι απλό θέλεις να κάνεις και τρως μια βδομάδα, το cloud μας μάρανε, ευκαιρία να δώσουμε εκατομμύρια σε αέρα κοπανιστό και μίζες....αυτή είναι η προτεραιότητα για το δημόσιο το cloud; όλο το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο. Με τόσα εκατομμύρια και αίθουσες έβρισκες και μεθ. Αντί να δώσουν λεφτά στον κόσμο για να πάρει μπροστά η οικονομία που οι ίδιοι επέβαλαν μέτρα τα οποία την κατέστρεψαν μοιράζουν εκατομμύρια σε αμερικάνικη πολυεθνική για να κάνει cloud...παράνοια...

 8. avatar Μστ

  Θα σας ακούσει ο Bill Gates τις σαχλαμάρες που λέτε και ούτε τα data center δε θα φέρει...που το είδατε το 1 δισ και τις 100.000 θέσεις εργασίας...όλα ψηφιακά θα είναι και κάτι μετρημένοι στα δάχτυλα εργαζόμενοι θα απασχοληθούν...όσο για την τεχνολογία των data center, απ\' έξω θα έρθει και ΤΙΠΟΤΑ δε θα κερδίσουμε...και από φορολογία ΜΗΔΕΝ.!!

  1. avatar Αποικιακό καθεστώς σημαίνει ελεύθερες ζώνες εμπορίου χωρίς εννοείται φόρο…

   Αναμενόμενο...αφού αποικία είμαστε, γιατί σου κάνει εντύπωση; περίμενες κάτι διαφορετικό;;

  2. avatar Πολύ γουσταρω να σε σπαρταρανε

   Ξυδακι βαρελάκι κερασμένο από όλους τους Έλληνες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει