Στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πολλοί πίστευαν ότι θα υπήρχε ένταση μεταξύ του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τη δημόσια διαφοροποίηση του δεύτερου από τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» που χρησιμοποίησε ο τέως πρωθυπουργός για τον νυν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.

Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας ήταν έτοιμος να προτείνει την ανασύσταση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος για να τιμωρηθούν όσοι παρεκκλίνουν από την επίσημη γραμμή. Τίποτε από όλα αυτά όμως δεν συνέβη και αυτό δεν έγινε τυχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου υπήρξαν δύο πρόσωπα που λειτούργησαν πυροσβεστικά τόσο προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα όσο και προς την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο λόγος για τον τέως υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον τέως Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Αμφότεροι ζήτησαν και από τις δύο πλευρές να ρίξουν τους τόνους για το καλό του κόμματος. Όπερ και εγένετο.