Το θέμα της νόμιμης σύστασης της «Ελιάς» ως συνασπισμού πολιτικών κομμάτων έθεσε για ακόμα μία φορά η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τις Ευρωεκλογές.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπενθυμίζουν πως η βουλευτής κατήγγειλε ανοιχτά ως ανύπαρκτη την συνιστώσα της ‘Ελιάς’ «Νέοι Μεταρρυθμιστές – Πολιτεία 2012 – Πρωτοβουλία Β’».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαντώντας ο Α. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι 2 από τις 4 συνιστώσες της ‘Ελιάς’ δεν υφίστανται ως πολιτικά κόμματα «καρφώνοντας» έτσι και την «Δυναμική Ελλάδα» του Η. Μόσιαλου.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο Α. Λοβέρδος «παραδέχθηκε πως το ‘φωτογραφικό’ άρθρο 3 του συζητούμενου νομοσχεδίου είναι η ‘λύση’ στο πρόβλημα της ‘Ελιάς’ αφού γνωρίζει πως σήμερα αυτή δεν αποτελεί νόμιμο συνασπισμό».

«Υπενθυμίζεται πως με την εν λόγω διάταξη του νομοσχεδίου για τις Ευρωεκλογές ο κ. Μιχελάκης αλλάζει τελείως το ισχύον καθεστώς και θα επιτρέπεται πλέον η υποκατάσταση πολιτικών κομμάτων από κινήσεις άγνωστης προέλευσης», καταλήγει η ανακοίνωση.