Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Συνάντηση Μητσοτάκη με κλιμάκιο του αμερικανικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:22
21/09/2020
Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
4
loading

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Adam Boehler.

Ο εν λόγω κρατικός φορέας των Ηνωμένων Πολιτειών δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε στρατηγικές επενδύσεις, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της τεχνολογίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων σε σειρά τομέων της οικονομίας καθώς και τη σημασία της στρατηγικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την προοπτική πραγματοποίησης επενδύσεων στη χώρα μας, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα, ως σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, παρουσιάζει ιδιαίτερες επενδυτικές ευκαιρίες, με στρατηγικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλλουν στη σημαντική ανάπτυξη της εθνικής της οικονομίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από αμερικανικής πλευράς παρευρέθηκαν επίσης στη συνάντηση ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας Matthew Zais, η Πρόεδρος της Αμερικανικής Τράπεζας Εισαγωγών - Εξαγωγών Kimberly Reed και η Υποδιευθύντρια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης Bonnie Glick.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Λουκάς Κουφοντινας

  Ρε παιδια.....που ανηκουν.....τελικα....τα λιμάνια.....?......εχω....μπερδευτει......με ολες αυτες.....τις ψευτο-επενδησεις......

 2. avatar Εεεεεετσι

  Ο τσιπρας έφυγε οι επενδύσεις έρχονται.

 3. avatar ΤΟΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΙ (ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ)

  The United States International Development Finance Corporation\'s lending capacity is used to provide loans, loan guarantees, and insurance for development projects in *lower-income countries* undertaken by US businesses and is predominately self-funding through the fees and interest collected during its regular operations.

  Η ικανότητα δανεισμού του International Development Finance Corporation, που χρησιμοποιείται προς παροχή δανείων, εγγυήσεων δανείων και ασφάλισης αναπτυξιακών έργων σε χώρες με *χαμηλότερο εισόδημα* τις οποίες αναλαμβάνουν επιχειρήσεις των ΗΠΑ, κατά κύριο λόγο αυτοχρηματοδοτείται μέσω τελών και τόκων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των τακτικών της δραστηριοτήτων.

 4. avatar Μστ

  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ όσο όσο, για να πούν στους ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ το ξεπούλημα, επένδυση.!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει