Την έκδοση ΚΥΑ για την αποζημίωση όσον υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά στη Μόρια προανήγγειλε ο Νότης Μητάρακης.

Όπως είπε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ θα ζητηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχει παραδοθεί εκτίμηση αυτών των ζημιών.

«Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση αντιμετώπισης της κρίσης της Μόριας. Η νέα δομή λειτουργεί, έχουν μπει με ασφάλεια 10.000 άτομα. Έχουν γίνει τεστ κορονοϊού σε όλους. Θεωρώ ότι προλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε: «Είναι κρίσιμο στα Ελληνοτουρκικά να δούμε την μεγάλη εικόνα. Αντιμετωπίσαμε φέτος πολλαπλές προκλήσεις. Και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και στην κρίση στο Καστελόριζο. Δείξαμε αμέσως αποφασιστικότητα, δείξαμε ισχύ, δείξαμε ότι έχουμε τις διπλωματικές στηρίξεις στην Ευρώπη αλλά και εκτός, οι οποίες στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις και δείξαμε επίσης, με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ότι είμαστε διατεθειμένοι να εξοπλίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, ώστε να είναι έτοιμε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Αυτή η συνολική εικόνα μας δίνει μια ισχυρή θέση σε μια διαπραγμάτευση που θα γίνει, αλλά όχι υπό καθεστώς πίεσης όπως ήλπιζε η Τουρκία».