Μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία: Η Ευρώπη θα πρέπει να έχει ενιαία θέση απέναντί της

Αλληλεγγύη Γαλλίας-Γερμανίας στην Ελλάδα για την κατάσταση στη Μόρια


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:58
10/09/2020
Μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία: Η Ευρώπη θα πρέπει να έχει ενιαία θέση απέναντί της
2
loading

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κορσική ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε το μήνυμά του προς την Τουρκία.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε οικοδεσπότης της MED7 είπε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία.

Τόνισε ότι η ΕΕ επιθυμεί να αποφύγει την κλιμάκωση της έντασης, όμως η Άγκυρα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιες περιοχές.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οι επτά χώρες που θα συμμετάσχουν σήμερα στην Ευρωμεσογειακή διάσκεψη (MED7) -Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα και Πορτογαλία- θα πιέσουν ώστε να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην Τουρκία.

Παράλληλα ο Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε ότι η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονται για την ανάληψη συντονισμένης δράσης προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ στη Μόρια.

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και αυστηροί με την κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν, η οποία σήμερα επιδίδεται σε απαράδεκτες συμπεριφορές»τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε πως πρέπει «να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της».

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «επιθυμώ βαθιά να ξεκινήσει και πάλι ένας γόνιμος διάλογος με την Τουρκία».

«Υπήρξαν απαράδεκτες πρακτικές στις ακτές της Λιβύης» απέναντι στην υπό νατοϊκή διοίκηση γαλλική φρεγάτα η οποία έπλεε στην περιοχή, εξήγησε ο Μακρόν.

«Η Τουρκία έχει υπογράψει απαράδεκτες συμφωνίες με την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας της Λιβύης, αρνούμενη τα νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Πρέπει να διαπιστώσουμε ότι σήμερα η Τουρκία δεν είναι πλέον εταίρος σε αυτή την περιοχή», κατήγγειλε ο Μακρόν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αυτόνομοι Αντιφα

    Δεν θα επιτρέψουμε τους αποικιοκράτες ιμπεριαλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο να αιματοκλύσουν τους λαούς τις Μεσογείου. Οι λαοί τις Μεσογείου δεν θα επιτρέψουν να επανέλθουν στους αιώνες Δυτικής φασιστικής κατοχής και εκμετάλλευσης. Ο πρόεδρος Ερντογάν θσ υπερασπιστεί ως το τέλος την Δημοκρατία την ειρήνη και τα ιστορικά κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας που της εκλάπησαν πριν απο ενα σχεδόν αιώνα. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια και ευγνωμοσύνη για τον αγώνα που δίνει ο Αντιφασιστας πρόεδρος για να επιστρέψει πίσω στους αιώνες της ασφαλείας της προόδου της ελευθερίας και της ευημερίας που μας παρείχε σε αφθονία ο οθωμανικός πολιτισμός.

    1. avatar Ωραίος ρε μπαγάσα

      Με έκανες και γέλασα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει