Κατεπείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης, Γιάννης Λαγός.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Παράνομοι μετανάστες πυροδότησαν δεκάδες εστίες φωτιάς περιμετρικά του ΚΥΤ Μόριας χθες το βράδυ. Οι φλόγες μεταφέρθηκαν πολύ γρήγορα εντός των εγκαταστάσεων, με συνέπεια ολόκληρη η περιοχή να μετατραπεί σε μία τεράστια εστία φωτιάς, κατακαίγοντας ακόμα και τα κοντέινερ και τις σκηνές, όπου διέμεναν πάνω από 12.000 παράνομοι μετανάστες.

Οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ χιλιάδες παράνομοι μετανάστες δραπέτευσαν στις γύρω περιοχές και πλέον κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα κυρίως στο χωριό της Μόριας. Είναι ενδεικτικό το ότι οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα και η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι, άνδρες της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από παράνομους μετανάστες.

Κατόπιν αυτών ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να ανασχέσει τις ορδές των λαθρομεταναστών που εισβάλλουν στην Ελλάδα, παρανομούν και αποτελούν πέμπτη φάλαγγα έτοιμη να πολεμήσει στο πλευρό της ομόθρησκης Τουρκίας;
  • Πώς θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων της Μόριας αλλά και των υπολοίπων περιοχών εντός της ελληνικής Επικράτειας οι οποίες υποβαθμίζονται καθημερινά από την παρουσία λαθρομεταναστών;»