Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα πάει τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup με κλεισμένο το πακέτο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο οποίος έκανε λόγο για μια σκληρή και αποτελεσματική εν εξελίξει διαπραγμάτευση.

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα σημεία της εμπλοκής των συζητήσεων με τους επικεφαλής της τρόικας ο κ. Κεδίκογλου υπέδειξε την εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της διαφοράς που υπάρχει με το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα μετά τις δηλώσεις Ντράγκι ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι υπεύθυνη γι’ αυτό.

Επανέλαβε, δε, ότι δεν υπάρχει λόγος για τη λήψη νέων μέτρων το 2014 ενώ σημείωσε ότι πρώτα έρχεται η βελτίωση των μεγεθών και μετά θα διαπιστωθεί η βελτίωση της καθημερινότητας.

Ρωτήθηκε, επίσης, για το αν υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου και απάντησε ότι δεν υπάρχουν αλλά πρόκειται για αλλαγές που πρέπει να γίνονται σε μικρό χρονικό διάστημα.

Τοποθετήθηκε ακόμα για το θέμα με το εισιτήριο των 5 ευρώ υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν θα ισχύει για τις περιπτώσεις συνταγογράφησης.

Εξέφρασε, τέλος, την εκτίμηση ότι η ΝΔ δεν θα υποστεί ήττα στις προσεχείς ευρωεκλογές επικαλούμενος ποιοτικά στοιχεία δημοσκοπήσεων που έχει στη διάθεσή του.