Την ώρα που ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο, απέναντι από τις τουρκικές ακτές, συνεχίζονται παράλληλα οι διπλωματικές κινήσεις της κυβέρνησης προκειμένου να καμφθεί περαιτέρω η τουρκική προκλητικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί σε λίγη ώρα με την Βουλγάρα ομόλογό του και αναπληρώτρια πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Εκατερίνα Ζαχάριεβα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η Βουλγαρία, (που συνορεύει τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία), διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Άγκυρα. «Η επίσκεψη συμπίπτει με τα 140 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η κουβέντα θα εστιαστεί σε ζητήματα διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα συζητηθεί η πορεία της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 13:15.

Αύριο φθάνει στην Αθήνα και η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονσάλες που θα πρέπει να τονιστεί ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.