«Η τρομοκρατία θέλει να είναι απειλή για τη Δημοκρατία μας και δεν θα την αφήσουμε», ξεκαθάρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε, παρά τα δημοσιεύματα, ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπ. Δημοσίας Τάξεως. Και τόνισε: «Το υπάρχον σύστημα αδειών πρέπει να αλλάξει. Οποιοσδήποτε θεωρείται πολύ πιθανό να τελέσει αξιόποινη πράξη, πρέπει α εξετάζεται. Και γι’ αυτό ερευνάται τι σημαίνει το ειδικό καθεστώς».

Όσον αφορά το θέμα της έλευσης της τρόικας, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι οι τροϊκανοί θα έρθουν. «Υπάρχει επαφή, ανταλλαγή στοιχείων και αντιπαραβολή με τις εκτιμήσεις. Επιμένουμε ότι τα στοιχεία μας είναι σωστά, θα πετύχουμε τις λύσεις που θέλουμε. Η τρόικα θα έρθει όταν θα είμαστε σε θέση να φτάσουμε σε συμφωνία», ξεκαθάρισε τονίζοντας ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα. Σχολιάζοντας τη διαρροή του ΣτΕ για τους ενστόλους, είπε ότι δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας η απόφαση. «Η απόφαση αφορά μόνο τους ένστολους και έχει ξεκαθαριστεί», πρόσθεσε.

Πάντως, μίλησε και για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, λέγοντας ότι: «είναι μία τραγωδία, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Δεν πρέπει να πέφτει λάσπη σε ανθρώπους του Λιμενικού που κάνουν τεράστια δουλειά. Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία. Αυτά διαψεύδουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο όλα αυτά που ακούγονται». Και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι πρέπει να δοθεί βάση και στη ρίζα που δεν είναι άλλη από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ευφάνταστα τα ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι η αστυνομία θα έχει το ρόλο εφοριακού και θα συλλαμβάνει εκείνους που χρωστούν.

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων, υποστήριξε ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν εκλογές. «Η κυβέρνηση έχει ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία. Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας θα φανούν και θα αλλάξει η δημοσκοπική εικόνα», συμπλήρωσε λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι κάθετη στο «όχι νέα μέτρα».