Στην Αθήνα έφτασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συμμετάσχει στο Διεθνές συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο που πραγματοποιείται αύριο στη Βουλιαγμένη. Στο αεροδρόμιο τον κ. Ερντογάν, τη σύζυγό του Εμινέ, και την διπλωματική αποστολή, υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Απόψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παραθέτει ιδιωτικό δείπνο τον τούρκο ομόλογό του, ενώ δείπνο προς τιμήν του ομολόγου του Υπουργού Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου, παραθέτει και ο κ. Δρούτσας στο εστιατόριο «Διόνυσος» κοντά στην Ακρόπολη.

 Την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών και την υπογραφή 22 συμφωνιών σε διάφορους τομείς, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας Παπανδρέου και Ερντογάν, αύριο το πρωί, σε συνάντησή τους που έχει προγραμματισθεί να γίνει στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή.

Το μεσημέρι οι δύο άνδρες θα συμμετάσχουν σε πάνελ συζητήσεων οι οποίες θα καταλήξουν στην υπογραφή της Δήλωσης Πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θα αναχωρήσει από την Ελλάδα αύριο το απόγευμα.