«Δεν περίμενα ότι στην όμορφη προσπάθεια για αναγέννηση της δασικής μας πολιτικής, θα βρισκόμουν ενώπιον σας για μια παρωνυχίδα και ξέρετε πόσο εύκολα στοχοποιούμαστε, ιδιαίτερα στις εκλογικές μας περιφέρειες», ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, τοποθετούμενος επί της πρότασης της πλειοψηφίας, να παραπεμφθεί σε Προανακριτική Επιτροπή, για την υπόθεση του παράνομου διοικητικού χαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης ως δασικής έκτασης.

Ο κ. Κιλτίδης, επανήλθε στην Ολομέλεια στα όσα είχε καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την κακοποίηση που είχε δεχθεί η περιοχή του «χθαμαλού δάσους» της Ουρανούπολης κατά το παρελθόν. Ως εκ τούτου, όπως εξήγησε, η πρόταση της διευθύντριας Πολιτικής Γης, Σταματίνας Μαντέλη, να προσυπογράψει την παράνομη (όπως κρίθηκε εκ των υστέρων) γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία το δάσος της Ουρανούπολης χαρακτηριζόταν διοικητικά ως «δασική έκταση», δεν τον βρήκε αντίθετο.

Ο πρώην υφυπουργός, ανέφερε πως από παλιά έχει δηλώσει πως δεν θέλει την βουλευτική του ασυλία και καμία προστασία κατά την ευθύνη των υπουργών – αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Έτσι, επικαλέστηκε απόφαση δικαστηρίου που τον δικαιώνει, σε μήνυσή του εναντίον τοπικής εφημερίδας για «συκοφαντική δυσφήμιση».