Εικόνες από την επίσκεψη Μητσοτάκη σε αγρόκτημα στον Αυλώνα

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Μάκης Βορίδης και ο Κώστας Σκρέκας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:45
08/05/2020
Εικόνες από την επίσκεψη Μητσοτάκη σε αγρόκτημα στον Αυλώνα
12
loading

Μία πρότυπη αγροτική μονάδα παραγωγής που ενσωματώνει καινοτόμες πρακτικές στην λειτουργία της επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής (8/5), στον Αυλώνα Αττικής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην αγροτική εκμετάλλευση του κ. Χρήστου Ζαγάρη, ο οποίος ανακηρύχθηκε από την αγροτική εφημερίδα Agrenda αγρότης της χρονιάς για το 2019. Συζήτησε μαζί του αλλά και με εργαζόμενους για τα προβλήματα του κλάδου σχετικά με την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ άκουσε τις προτάσεις τους για τις πρωτοβουλίες που θα ήθελαν να αναληφθούν από την κυβέρνηση για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής στο διεθνές περιβάλλον.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, αναδεικνύεται ως ένας από τους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ενώ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο τεχνολογικό - ψηφιακό άλμα που συντελείται σταδιακά. Τόνισε δε την ενίσχυση του κλάδου με ένα καταρχήν ποσό 150 εκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας πως θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους παραγωγούς για να τους στηρίξει και στο άμεσο μέλλον προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι επιπτώσεις που αφήνει πίσω της η πανδημία. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους παραγωγούς της χώρας καθώς στη διάρκειά της υγειονομικής κρίσης συνεχίστηκε απρόσκοπτα η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και δεν σημειώθηκε καμία έλλειψη προϊόντων.

Ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του αγροκτήματος και ενημερώθηκε για τον τρόπο ανάπτυξης και παραγωγής των τροφίμων.

Σε λειτουργία η εξελιγμένη ηλεκτρονική υπηρεσία greekfarms.gov.gr

Ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε στην εξελιγμένη ηλεκτρονική υπηρεσία greekfarms.gov.gr, μια εφαρμογή που αποτελεί βελτίωση της υφιστάμενης και θα ανοίξει δρόμους στον αγροτικό κόσμο για νέες συνεργασίες με εμπόρους αλλά και με καταστήματα μαζικής εστίασης απευθείας στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο εξωτερικό. Σε αυτή δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να αναρτήσει τις ανάγκες που έχει σε εργασία για εξεύρεση προσωπικού αλλά και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ως ένα εργαλείο προβολής του συνολικού του προφίλ, καθώς θα μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα ένα πιθανό δικό του ιστότοπο στον οποίο θα περιέχονται επιπρόσθετες πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους παραγωγούς του αγροκτήματος ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Την εποχή της κρίσης του κορονοϊού έγιναν τεράστια άλματα ως προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους. Τα πιο πολλά τα ταυτίζουμε συνήθως με τη μείωση της γραφειοκρατίας. Μπορώ να κάνω από τον υπολογιστή μου πράγματα τα οποία θα έπρεπε να έχω φυσική παρουσία υπό άλλες συνθήκες, να πάω σ’ ένα Κ.Ε.Π., να πάω στο γιατρό μου για μια συνταγογράφηση.

Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον με αυτήν την πλατφόρμα είναι ότι αρχίζουμε πια να  παντρεύουμε παραγωγούς με πελάτες, εντός και εκτός Ελλάδας. Όσο γίνεται να περιορίζουμε τους μεσάζοντες. Άρα, να προσφέρουμε πιο ανταγωνιστικά προϊόντα και κυρίως να  διαφημίζουμε τον πολύ μεγάλο πλούτο της γης μας, παντού στον κόσμο, μ’ έναν τρόπο ο οποίος θα είναι ενιαίος και μέσα από μία πλατφόρμα η οποία, προφανώς, δεν έρχεται να υποκαταστήσει την ιδιωτική αγορά, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να μπει να προβληθεί και να έρθει σε επικοινωνία με πιθανούς πελάτες.

Άρα, πάμε και στην επόμενη φάση του πώς αξιοποιούμε τα ψηφιακά εργαλεία. Και, βέβαια, θα κριθεί η επιτυχία της, αγαπητέ μου υφυπουργέ (προς κ. Κώστα Σκρέκα), από το πως θα την αγκαλιάσουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, έτσι δεν είναι; Εμείς δίνουμε την πλατφόρμα, αλλά πιστεύω ότι, ειδικά για πιο μικρούς παραγωγούς, εσείς είστε πολύ μεγάλοι, έχετε σταθερό πελατολόγιο, φαντάζομαι, αλλά για πιο μικρούς παραγωγούς, για πιο μικρούς πελάτες, η πλατφόρμα αυτή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως και έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορούμε να διαφημίζουμε ενιαία εκτός Ελλάδας όλο τον πλούτο της πρωτογενούς μας παραγωγής».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σημείωσε:  «Νομοθετούμε το ότι θα διατηρείται το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες. Θα παίρνουν επομένως και τον μισθό τους από την αγροτική εργασία και θα παίρνουν και το επίδομα».

Καταληκτικά ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε:  «Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Καταρχάς πρέπει να έχεις όρεξη να δουλέψεις στο χωράφι. Γιατί, νομίζω, ότι αν περάσεις μια μέρα στο χωράφι και βγεις τελείως πιασμένος θα πρέπει να επανέλθεις την επόμενη ημέρα με μεγαλύτερη διάθεση. Αλλά η φιλοσοφία μας είναι αυτή. Θέλουμε να επιδοτήσουμε την εργασία και όχι την ανεργία. Κάνουμε ένα πρώτο βήμα στον πρωτογενή τομέα, τι σημαίνει αυτό; ότι στην ουσία θα έχεις ένα μεγαλύτερο εισόδημα. Το επίδομα ανεργίας το οποίο δεν χάνεται συν το ημερομίσθιο, τις απολαβές τις οποίες θα σου δώσει ο παραγωγός. Και ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε λίγο και την φιλοσοφία».

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Μ.Ν

  Φασιστακια ανάψτε μια λαμπάδα στον ΑΛΕΞΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΚ..Α ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΤΑΝ ΚΟΥΝΑΤΕ ΜΟΝΟ ΦΡΑΠΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

 2. avatar Ο Κούλης

  κοιτάζει τα βλήτα.Του άρεσαν? Μπά αυτός τρώει βιολογικά.

 3. avatar Μορφεα βλητο

  Ρουφα τ αυγο σου ρε τραγι

 4. avatar MORFEAS*

  O,TI KAI ΝΑ ΠΕΙΤΕ .......ΖΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ, Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ, ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΩΝ, ΨΕΥΤΩΝ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΚΑΙ [...]ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΜΑΤΙ, ΜΑΝΔΡΑ). ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ........................

 5. avatar Brooklyn _ Garnett

  Οι Γερμανοί ήδη άρχισαν να διαμαρτύρονται για την ελληνική προπαγάνδα και κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι προσπαθεί με ανεύθυνο τρόπο να τους εξαπατήσει, παγιδεύοντας τους Ευρωπαίους να έρθουν για διακοπές σε μια χώρα που είναι ουραγός στη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ, προκειμένου να κρύψει επιμελώς τον αληθινό αριθμό των κρουσμάτων της νόσου, για να προσελκύσει τουρισμό....οπότε μην προτρέχεις Κούλη επειδή αυτοανακηρύχθηκατε πρωταγωνιστής στην ασφάλεια απέναντι στον κορωνοϊό και αυτοδιαφημίζεται διεθνώς σαν το μοντέλο καταπολέμησης της πανδημίας, μάλλον άσχημα θα ξυπνήσουμε από το ωραίο όνειρο.

 6. avatar Μ.Ν

  ΚΟΥΛΗ ΘΑ ΦΑΩ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΩ ΧΑΡΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΑΑ ΚΑΙ ΟΥ ΜΕ ΣΚΟΙΛ ΤΟΥ ΕΛΙΚΙΚΟΥ

 7. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ 9

  Ούτε μάσκες με την Πρωτοψάλτη, ούτε τώρα ούτε ποτέ! Και βέβαια μπορούν να ταξιδέψουν από νομό σε νομό, ενώ τα ποντίκια πρέπει να μείνουν στα κλουβιά τους! Δύο μήνες τώρα! Αίσχος και απύθμενο θράσος!
  Κι άλλο σόου από τον κ Μητσοτάκη κοντά στους αγρότες! Όλα μοντέρνα όλα καλά! Κατά τα άλλα όλα ακριβαίνουν κανονικά, και που είσαι ακόμη, όταν έρθει ο χειμώνας;
  Τέλος οι εξαγωγές σιτηρών από Ρουμανία και Ρωσία, ενώ οι Ιταλοί έχουν προπληρώσει τη ερχόμενη σοδιά εσπεριδοειδή στην Ελλάδα!
  Στην υγειά μας!

 8. avatar Πελοπιδας

  Απο τις εικονες λειπουν οι χιλιαδες Πακιστανομπαγκλαντεζιανοι εργατες που εργαζονται στα χωραφια. Δεν λεω οτι φταιει καποιος πολιτικος γι\'αυτο, αλλα ας μαζεψουμε καποια επιδοματα για να ξαναγυρισει ο κοσμος στα χωραφια.

 9. avatar Οπου

  Και στου βοδιου το κερατο να κρυφτεις

 10. avatar Reεεεεεε

  Αποστάσεις;Μάσκα;
  Ρίξτε κάνα πρόστιμο στους εαυτούς σας ρε!

 11. avatar chrisv

  χωρίς μασκούλα και ο ένας δίπλα στον άλλο.δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις.

 12. avatar Δάσκαλε που διδασκες και νόμο δεν εγκρατείς!

  Ούτε μάσκες ούτε αποστάσεις!Πρόστιμο τώρα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει