Για την μέχρι τώρα πορεία της χώρας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και για τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και πολίτες, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS του Mega, Ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αφότου ευχήθηκε περαστικά στον Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε στην θετική πορεία που έχει η διάδωση του ιού στη χώρα.

«Ο ιός είναι πολύ ύπουλος. Μέχρι στιγμής τα πάμε περίφημα, έχουμε γίνει παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. Ο αγώνας αυτός είναι μαραθώνιος. Από τις αρχές Μάη αν όλα έχουν πάει καλά, θα αρχίσουμε την σταδιακή μείωση των μέτρων», τόνισε αρχικά.

Για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους ανέφερε πως όσο η κρίση επεκτείνεται θα λαμβάνονται και περισσότερα μέτρα: «Αύριο κατατίθεται η τροπολογία στη Βουλή για μείωση ενοικίου 40%. Αυτό αφορά για τον μήνα Μάρτιο, κι όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις»

Σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας: «Το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας θα παραταθεί, δεν μπορώ να σας πω μέχρι πότε»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι: «Δεν θα επιστρέψουμε σε κανέναν να βγάλει υπερβολικό και αθέμιτο κέρδος», αναφερόμενους για τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

Κι έκανε έκκληση σε όλους να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης: «Να βάλαμε όλοι πλάτη, είμαστε μια κοινότητα ανθρώπων, ένα έθνος, που όλοι μαζί πρέπει να περάσουμε απέναντι από την μεγαλύτερη κρίση που γνωρίζει η ανθρωπότητα μετά τον Β’ Π. Π. Οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς θα ισχύσουν και πάλι μετά την κρίση που διανύουμε.»