Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να διαλυθούν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς εξέφρασε η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε δηλώσεις της στο real.gr η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι οι πολίτες ζητούν ένα νέο πολιτικό φορέα που «θα μιλήσει καθαρά για το πρόβλημα της χώρας και θα παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση για την ανόρθωση της», υπογραμμίζοντας ότι το νέο «δεν μπορεί να προκύψει σε καμία περίπτωση από το απλό άθροισμα των παλιών και φθαρμένων δομών».

Αναφερόμενη στην «Κίνηση των 58» η κ. Διαμαντοπούλου είπε πώς, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική «ανάγκη» των πολιτών, το εγχείρημα πρέπει να μετεξελιχθεί, «θέτοντας με καθαρό τρόπο το διακύβευμα του νέου κόμματος προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ», ενώ τόνισε ότι επ΄ αυτού πρέπει να κληθούν να τοποθετηθούν όλοι και κυρίως οι δύο αρχηγοί των κομμάτων.

Όπως υποστηρίζει η κ.Διαμαντοπούλου, ο νέος πόλος που θα δημιουργηθεί, θα πρέπει από την αρχή να έχει χαρακτηριστικά αυτονομίας και να μη θεωρηθεί κυβερνητικό συμπλήρωμα είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά, ενώ τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει ευκαιριοθηρικό μόρφωμα μιας εκλογικής αναμέτρησης.