Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας βασικών προϊόντων που διαπιστώνονται καθημερινά στην αγορά τροφίμων στηλιτεύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσω σχετικής ερώτησης που κατέθεσαν πριν από λίγη ώρα στη Βουλή.

Τα 54 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που υπογράφουν το κείμενο αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία τεράστια αύξηση τιμών στα βασικά προϊόντα, ειδικότερα στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα τροφίμων από τις 18.03.2020 όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης, τον περιορισμό των λαϊκών αγορών, αλλά και τη λειτουργία των αγορών καταναλωτών.

«Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία και οικονομία δοκιμάζονται και παράλληλα η αγοραστική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών έχει μειωθεί δραματικά, το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να λάβει μέτρα αντιμετώπισης των φαινομένων αισχροκέρδειας, τα οποία αυξάνονται καθημερινά» επισημαίνεται.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως τα μέτρα κατά των συγκεκριμένων φαινομένων που οφείλει να λάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο στα σημεία λιανικής πώλησης, αλλά πάνω απ’ όλα στα σημεία χονδρικής διότι, όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες, η ραγδαία αύξηση παρατηρείται στη χονδρική αγορά προϊόντων όπου σε ορισμένα προϊόντα η αύξηση αγγίζει ως και το 100%. Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά τροφίμων.