«Είμαστε ξεκάθαροι, θα προστατευτούν οι αδύναμοι. Δεν θα επιτρέψουμε καμία αλλαγή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών. Και πρόσθεσε: «Θέλω να σας επισημάνω τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν ότι πρέπει να προστατευτούν τα σπίτια».

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να μπορέσουμε να πετύχουμε συμφωνία. Δεν τίθεται η αποφασιστικότητά μας να προστατευτούν τα αδύναμα νοικοκυριά». Για το θέμα των τραπεζών, είπε: «Στόχος είναι να έχουμε ένα υγιές τραπεζικό σύστημα. Έχουμε κάνει θυσίες για να έχουμε ένα υγιές σύστημα.

Με το νέος έτος όλες οι τράπεζες θα περάσουν στρες τεστ. Αυτό που δημιουργεί ανησυχίες, είναι το ποσοστό των κόκκινων δανείων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει γρήγορα και πρέπει να γίνει με κριτήρια». Και τόνισε: «Στα στοιχεία που παρουσιάζουμε στη διαβούλευση είναι να βρούμε πως θα κληθούν οι μπαταχτσήδες».

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στη 13χρονη Σάρα που βρήκε τραγικό θάνατο στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας: «Ήταν ένα αγγελούδι που έφυγε στα 13 του χρόνια με το χειρότερο τρόπο». Και αναφορικά με τα βαριά καιρικά φαινόμενα, είπε: «Μας ανησυχεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα».

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν ομαδικές απολύσεις και τόνισε: «Είμαστε μία χώρα η οποία μετά από μία ραγδαία πτώση στεκόμαστε πλέον στα πόδια μας».