Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου έστειλε ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο αγαπημένος μας σύντροφος Μανώλης δεν είναι πια μαζί μας. Δεν υπήρξε απλά ένα σύμβολο της Αντίστασης και μία ενεργή πολιτική φιγούρα με συνεχή παρουσία στους προοδευτικούς χώρους που στρατεύτηκε πάντοτε από το μετερίζι της Αριστεράς», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «ο Μανώλης Γλέζος πήγαινε στις τάξεις των σχολείων που τον προσκαλούσανε για να ακούσουν τα βιώματα και τη διδαχή του».

«Ταυτόχρονα συνέγραφε και μας άφησε πολλά βιβλία σε ένα ευρύ πεδίο θεματικών και πέραν της πολιτικής και της Αριστεράς», σημειώνει και συνεχίζει: «Ιδιαίτερα όμως ήταν παρών στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης των απαράγραπτων ελληνικών απαιτήσεων για τις γερμανικές επανορθώσεις στο όνομα των εκατοντάδων χιλιάδων εκτελεσμένων και θυμάτων από τις πολλαπλές κακουχίες που υπέστη ο ελληνικός λαός στην Κατοχή».

«Τα τελευταία χρόνια, ακόμη και μετά τη συνεργασία μας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του ’15, συνεργαστήκαμε στενά τόσο για την έκδοση από τη Βουλή των βιβλίων του και την παρουσίαση τους, όσο και ιδιαίτερα για να φτάσουμε στην ιστορική απόφαση της Ελληνικής Βουλής με την οποία ενεργοποιήθηκε η ρηματική διακοίνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης προς το Γερμανικό Κράτος για τις γερμανικές επανορθώσεις», συμπληρώνει, ενώ καταλήγει: «Η χώρα μας και η Αριστερά χάνουν ένα μεγάλο άνθρωπο, αγωνιστή για τη Δημοκρατία, την κοινωνική αλλαγή και τα δικαιώματα των λαών. Έναν αγωνιστή που αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε σε όλον τον κόσμο».

«Θα παραμείνει φάρος για τους αγώνες της πατρίδας μας»

Τη λύπη του για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και απευθύνει στην οικογένειά του και τους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια.

«Παρ’ ότι έφυγε πλήρης ημερών και το έργο του θα μείνει για πάντα στην ιστορία, δεν παύει να αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό» επισημαίνει το ΕΚΑ, σημειώνοντας ότι το ήθος του, η αγωνιστικότητά του, η συνέπειά του, σημάδεψαν την πρόσφατη ελληνική ιστορία. «Θα παραμείνει φάρος για τους αγώνες της πατρίδας μας για ένα καλύτερο μέλλον» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.