Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις τιμές των φαρμάκων και την τροπολογία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη παρουσιάζει σήμερα στις 11:00 ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η σύγκρουση με τον υπουργό κλιμακώνεται με τελευταίο «επεισόδιο» την κατάθεση μήνυσης και αγωγής από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» για τις δηλώσεις του υπουργού περί εξυπηρέτησης συμφερόντων φαρμακοβιομηχανιών μέσω διαφημίσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου απάντηση στους ισχυρισμούς Γεωργιάδη θα δώσουν, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υπεύθυνος για τα θέματα Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο συντονιστής του τμήματος Υγείας Νίκος Μανιός.

Η επίμαχη τροπολογία είναι προγραμματισμένο να τεθεί αύριο προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας. Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ανδρέας Ξάνθος προαναγγέλλει την καταψήφιση της τροπολογίας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ωστόσο πως «την τελική απόφαση θα την πάρει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».