«Success story για τους δανειστές και κοινωνική εξαθλίωση για τους πολίτες», χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Έναν προϋπολογισμό «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας», όπως υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε «συνεχίζει να εφαρμόζει τη γνωστή μνημονιακή συνταγή που ακόμη και οι ίδιοι οι δανειστές παραδέχονται ότι είναι λάθος, οδηγώντας σε αργό θάνατο την οικονομία της χώρας και σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Μαριάς εκτίμησε επίσης ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός θα προκαλέσει «κοινωνικό Αρμαγεδδώνα με μειώσεις συντάξεων, κοινωνικών παροχών, με μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και με φορολεηλασία της ακίνητης περιουσίας». Τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν πως μόνη λύση για τον απεγκλωβισμό «από τα δεσμά των δανειστών, είναι η καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και η διαγραφή του επονείδιστου χρέους».

Επίσης ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Γιούρογκρουπ Γέρουν Ντάισελμπλουμ περί εξάντλησης της υπομονής με τη χώρα μας, χαρακτήρισε τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών «απόλυτη προσωποποίηση της απόλυτης υποταγής του στη Μέρκελ και τους διεθνείς τραπεζίτες». Και ο κ. Κουίκ κατέληξε:

«Ας προσέχει καλύτερα τις τουλίπες της χώρας του και ας αφήσει ήσυχους εμάς τους Έλληνες που βλέπουμε να πληθαίνουν τα κυπαρίσσια».