Στην κοινωνία μεταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μίλησε σε κομματική εκδήλωση στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για τις αντοχές της κυβέρνησης ο κ. Βίτσας υπογράμμισε: «Το ένα ζήτημα είναι αν αντέχει η κυβέρνηση τον εαυτό της. Δηλαδή, αν αντέχουν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να πουν πάλι “ναι” σε νέα μέτρα τα οποία έρχονται ενάντια στον ελληνικό λαό. Εμείς μεταφέρουμε τη μομφή που κάναμε, και η οποία πέτυχε τελείως το σκοπό της, στην ίδια την κοινωνία. Σημασία έχει η ίδια η κοινωνία να κάνει μομφή στην κυβέρνηση. Κι αυτό θα γίνει μέσα από το δρόμο του αγώνα. Αυτό που υποτιμητικά και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και υπουργοί μίλησαν για δρόμο ή πεζοδρόμιο. Εκεί θα δοθεί η κύρια μάχη αντίστασης του ελληνικού λαού, γιατί αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Ούτε οι νέες μειώσεις συντάξεων, ούτε η φορολογία των ακινήτων, ούτε ένα νέο κύμα ανεργίας που αυτή τη φορά θα προέλθει από τον δημόσιο τομέα».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το πολιτικό πρόταγμα των αγώνων του λαού πρέπει να είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση, «να τους διώξουμε», όπως σημείωσε.

Σχετικά με τα σενάρια περί επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ή ενίσχυσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με βουλευτές άλλων κομμάτων, παρατήρησε: «Είναι υπόθεση του καθενός σε τι θα συμβάλει, είναι η ώρα που ο καθένας πρέπει να μετράει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Αν είναι να πάει με τον Μερκελισμό, αν είναι να πάει με τη μνημονιακή πολιτική, ή αν είναι να πάει με τα δικαιώματα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Ο καθένας σε αυτό το επίπεδο θα κριθεί από την κοινωνία και την ίδια την ιστορία».