«Δεν θα πληγεί η πρώτη κατοικία για τους αδύναμους»

Κεδίκογλου: Δεν θα υπάρξουν οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8:21
14/11/2013
«Δεν θα πληγεί η πρώτη κατοικία για τους αδύναμους»
1
loading

Ξεκάθαρος ότι δεν θα πληγεί η πρώτη κατοικία των αδυνάμων, των ανθρώπων που έχουν χάσει τη δουλειά τους και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε, αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων, ότι ο φόρος επιδέχεται μία σειρά βελτιώσεων.

«Διαβεβαιώνω ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια στις συζητήσεις με όλους. Πρέπει να συλλέξουμε έσοδα ή να κόψουμε άλλες δαπάνες. Και φοροφυγάδες βρίσκονται και αυτοί που κάνουν εισφοροδιαφυγή βρίσκονται. Πολλοί έχουν μπει στη φυλακή», είπε και τόνισε: «Πρέπει να φτιάξουμε έναν δίκαιο φόρο ακινήτων αλλιώς θα πρέπει να κόψουμε άλλες δαπάνες».

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ακόμη ότι: «Θέλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας, να είμαστε δικαιότεροι στην κατανομή των βαρών».

«Το ζήτημα των πλειστηριασμών βρίσκεται σε διαβούλευση. Εκείνοι που έχουν πληγεί από την κρίση θα προστατευθούν. Αυτοί που αποδεδειγμένα με κριτήρια που θα τεθούν αντικειμενικά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Είναι η κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης. Η πρώτη κατοικία εκείνων που έχουν πληγεί, δεν θα πειραχθεί», είπε, μιλώντας για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών.

Σχολίασε όμως και τη δήλωση αξιωματούχου του Euro Working Group για το «σκι» και είπε ότι: «Υπήρξε οργή εντός και εκτός Ελλάδας για τη δήλωση για το σκι».

Αναφερόμενος στα μέτρα, σημείωσε ότι: «θα πάρουμε μόνο σε ό,τι αφορά την βελτίωση του Δημοσίου, την πάταξη της φοροδιαφυγής». Και ξεκαθάρισε: «Οριζόντια μέτρα δημοσιονομικά δεν θα πάρουμε. Για πρώτη φορά διαβουλευόμαστε χωρίς να έχουμε την πλάτη στον τοίχο».
Υποστήριξε ότι «Πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα με δικαιότερη κατανομή βαρών. Να σταματήσουμε να έχουμε χρέη κάθε μέρα».

Και αναφερόμενος στην τρόικα, τόνισε: «Μην ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση έχει την τελική ευθύνη». «Η διαβούλευση είναι σε πολλά επίπεδα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ακόμη ότι: «Πετύχαμε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους». Και γι’ αυτό, όπως τόνισε, «Τα βάρη του χρόνου θα είναι πολύ λιγότερα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar fotis196

    Το πείραμα με τον βάτραχο συνεχίζεται . Στην αυτή που δήθεν έχουν και δεν πληρώνουν , στην συνέχεια αυτοί που έχουν λιγότερα , και μετα όλοι . Ξυπνήσετε γιατί εκτός απο χωρίς δουλειά , θα μείνουμε και χωρίς σπίτι .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει