Συνάντηση Χατζηδάκη – Μητσοτάκη για ιδιωτικοποιήσεις, περιβάλλον και χωροταξία

Τι συζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον πρωθυπουργό


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:05
17/02/2020
Συνάντηση Χατζηδάκη - Μητσοτάκη για ιδιωτικοποιήσεις, περιβάλλον και χωροταξία
1
loading

Τις 61 δράσεις που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το 2020 ανέλυσε ο υπουργό Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνάντησή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να μιλήσει με έργο. Αυτό δείχνουν οι 7 μήνες που έχουν περάσει. Αλλά και ο προγραμματισμός για όλο το 2020, που περιλαμβάνει 61 συγκεκριμένες δράσεις. Αν τις διαιρέσουμε χρονικά είναι περίπου μία για κάθε έξι μέρες, γεγονός που υπογραμμίζει και το τεράστιο βάρος της δουλειάς που έχουμε να σηκώσουμε», τόνισε στην εισήγησή του προς τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της παρουσίασης της αποτίμησης και τους σχεδιασμού του κυβερνητικού έργου ο Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΝ, «μεταξύ των άλλων μιλάμε για 7 ιδιωτικοποιήσεις. Έχουμε ουσιαστικά τα 2/3 των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης. Μιλάμε για δύο σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις στους αμέσως επόμενους μήνες.

Ένα μεγάλο νομοσχέδιο για το περιβάλλον και ένα άλλο μεγάλο νομοσχέδιο για τη χωροταξία, τα οποία επιδιώκουν να αναβαθμίσουν την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής. Αλλά από την άλλη πλευρά να μην αγνοήσουν και τον παράγοντα ανάπτυξη και επενδύσεις».

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης στον πρωθυπουργό, «ουσιαστικά θέλουμε να κάνουμε πράξη αυτό που όλοι αποκαλούμε βιώσιμη ανάπτυξη, πράσινη ανάπτυξη. Κι αυτό θέλουμε αν το κάνουμε και στον τομέα της ενέργειας με το ΕΣΕΚ και στον τομέα του περιβάλλοντος και της χωροταξίας με τα νομοσχέδια που προανέφερα, αλλά και με μια σειρά άλλες πράσινες δράσεις, όπως είναι η απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης και η γρήγορη προώθηση του Κτηματολογίου».

Σύμφωνα πάντα με τον ΥΠΕΝ, «ιδιαίτερο βάρος στο σχεδιασμό μας έχει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς παρά τις διακηρύξεις της προηγούμενης κυβέρνησης είμαστε 24οι στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανακύκλωση και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν είναι πια μόνο θέμα ποιότητας ζωής, είναι θέμα πολιτισμού και εθνικού φιλότιμου να δράσουμε το ταχύτερο δυνατό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Παρασκήνιο

    Ο Κούλης πιέζει το Χατζηδάκη να επισπεύσει το ξεπούλημα των φιλέτων του κράτους. Γνωρίζει καλά πως είναι ζήτημα αν βγάλει τη χρονιά. ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ,.... Είναι πολλά τα λεφτά είναι πολλές οι μίζες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει